"İstismara karşı aileler devletle hareket etmeli"

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti grup toplantısında ‘Çocuk İstismarları’ konusuna değinmesine kadınlarından da destek geldi. ‘Kadın Kent Gönüllüleri’nin bu yılki ilk buluşması Şirintepe Yaşam Beceri Atölyesi’nde gerçekleştirildi. Kadınlar bu buluşmada Kağıthane ile ilgili konuları konuştu. Toplantının ardından Türkiye'nin gündemine oturan 'çocuk istismarı' konusunda Kağıthaneli kadınlara kişisel düşüncelerini sorduk.

Haberler 22.02.2018 - 10:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Erdoann stismar sözü ile ifade ediliyorsa da çocuklara yönelik bu alçaklkla istismar deil, alenen izmihlaldir, toplumumuzu çöküe götürecek dinamittir, alçaklktr. Göz yumamayz. Gerek Adanada, gerek Antalyada cereyan eden olaylar bizler için onulmaz yaralar açmtr. çocuklar konusundaki hassasiyetimizi mutlaka her düzeyde ortaya koymak mecburiyetindeyiz. Bakanlar Kurulunda bu meseleyi detayl ele aldk. Boluklarn giderilmesi, tüm kanallarn kullanlarak bilincin artrlmas hususunda çalma balattk açklamalarna Kathaneli kadnlar da destek verdi. irintepe Yaam Beceri Atölyesinde yaplan toplantlara katlarak eitimin ve gerekli tedbirlerin alnmasnn önemine deinen kadnlar, suçlularn gerekli cezalar almasn ancak bu suçun temeline inilmesi gerektiine vurgu yapt.

çOCUK STSMARI KONUSUNDA ALELER DEVLETLE HAREKET ETMEL

çocuk istismar konusunda üzgün ve tepkili olduunu dile getiren Selma enses, bu suçun önüne geçilebilmesi için çeitli tedbirler alnmas gerektiini belirtti. Eitimin evde baladn kaydeden enses, unlar söyledi:

Evde çocuklarmza nasl davranmalar gerektiini, hangi bölgelerine dokunmalarna izin vermemeleri gerektiini ve kendisini nasl koruyabileceini öretmemiz gerekiyor. Ailelerin devletle beraber hareket etmesi gerekiyor. Bu konuda biz kadnlara daha çok görev düüyor. çünkü bir aileyi yüzde 90 anneler yetitiriyor. Bu yüzden bilinçli davranarak çocuklarmza susmamalar gerektiini alamalyz. nallah daha bilinçli ve iyi nesiller yetitireceiz. Sadece kz çocuklarmza deil; erkek çocuklarmza da eitim verilmesi gerekiyor. Erkek çocuklarmz tohumdan yetitirerek bu suçun önüne geçebiliriz.

çOCUK STSMARCILARINA DAM BLE AZ!

çocuk istismarclarnn gerekli cezay almalar gerektiini ifade eden enses, bu suçlulara idam cezasnn bile hafif kaldn söyleyerek konumasn tamamlad.

Hç BR çOCUK SUSMAMALI!

Sosyal medyada yaplan çocuk susar; sen susma eklinde yaplan iyi niyetli paylamnn detaylarna inilmesi gerektiine vurgu yapan Hülya Kiremitçi de çocua bir iddet uyguladnda hangi mercilere bavurabilecei örenmesi lazm. Bu mercilerden en önemlisi de anne ve babadr. çocuun nerede ve ne ekilde susmamas gerektiiniönce anne ve baba öretmelidir. Bu süreç eitimle de devam eder. Bu eitim srf çocuklara yönelik deildir; ebeveynler için de geçerlidir diye konutu.

VCDAN YOKSUNU BR TOPLUM OLUYORUZ

Gün geçtikçe vicdan sahibi bir toplum olmaktan uzaklaldn söyleyen Kiremitçi, konumasn öyle sürdürdü:

Vicdanmz sorgulamadmz sürece Allaha vereceimiz bir hesabmz olacaktr. Bu hesab ayrt edemeyen insanlarn da zaman içerisinde ne hale gelebileceklerini herkes görecek. Suçlularn cezalandrlmas konusunda ise herkes üzerine düen görevi hakkyla yerine getirmeli. slam çerçevesinde hareket edildii zaman toplumun bu tip sorunlarla karlamayacan düünüyorum. Her koyun kendi bacandan aslr atasözü bana göre çok yanl. Kendi bacandan aslan koyunu umursamazsan bu koyun bir süre sonra etrafna koku vermeye balar ve kurtlanmalar meydana gelir. Bu toplumda hepimiz birbirimizden sorumluyuz. Biz birbirimize sk skya balandmz müddetçe her eyin üstesinden gelebileceimizi düünüyorum. Bu kiilerin bu suçlarn tabii ki ceza almas gerekiyor. eriatn kestii parmak acmaz. Bir ceza verilecekse bu ekilde olmal.

çOCUKLARIN GÜVENL BZM çN çOK ÖNEML

Yapt kürsü konumasnda çocuklarn güvenli alanlarda yetimesi gerektiine dikkat çeken Kathane Belediye Bakan Fazl Klç, belediye bütçesinin büyük bir ksmn çocuklarn güvenlii için harcadklarn ifade etti.

Ana Sayfaya Git