İsveç sorumlusu tutuklandı

İSVİÇRE'den PKK/KCK için eylem ve faaliyetlerde bulunmak üzere Diyarbakır'a gelen H.M. polis tarafından yakalanıp, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Haberler 05.04.2019 - 01:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKKnn sviçredeki sorumlularndan Hamza Menge, MT Bölge Bakanl ile Emniyet Müdürlüü Terör ve stihbarat ube ekiplerinin ortak çalmasyla geldii Diyarbakrda nefes kesen bir operasyonla kskvrak yakaland. Terör örgütünün Avrupa sorumlularndan ald talimatlar Diyarbakra, buradan da ald talimatlar Avrupada götürmek üzere kurye olarak Türkiyeye gelen Menge, sviçreden çk yaptktan sonra sk takibe alnd ve Diyarbakr havaalannda yakaland.

HER TÜRLÜ ORGANZASYONU YAPAN TEK SM

Hamza Menge ile ilgili güvenlik güçlerine yaplan ihbarda, zanlnn PKKnn sviçre Demokratik Kürt Toplum Merkezi sorumlusu olduu, PKK ile ilgili alnan her türlü kararn bu kiinin onayndan geçtii, Diyarbakra gizli kriptolu görümeler yapmak üzere geldii, Avrupa sorumlularndan ald talimatlar Diyarbakra aktardktan sonra tekrar sviçreye geri dönecei, terör örgütünün her türlü etkinliini sviçrede organize eden tek isim olduu bildirildi. 4 günden beri Terörle Mücadele ubesinde sorgulanan ve susma hakkn kullanan Menge, Adliyeye sevk edildi.

Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca ifadesi alnan zanl daha sonra tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Sulh Ceza Hkimliince sorgusu yaplan Hamza Menge, sviçrede PKK terör örgütü güdümünde faaliyet gösteren legal görünümlü sviçre Kürt Kültür Merkezinde e bakanlk yapmak, bu ülkede sorumlu düzeyde faaliyet yürüterek terör örgütü adna Türkiyeli gurbetçilerden haraç toplama faaliyetlerini organize etmek, PKK terör örgütünün siyasallama faaliyetlerini organize edip Avrupa yaplanmas içinde görev almak suçlarndan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ana Sayfaya Git