İşyeri çalışma saatleri

Genelgeye göre, düşük, orta ve yüksek risk grubundaki illerde market, manav, kasap, berber, kuaför ve güzellik salonu, terzi, ayakkabıcı gibi iş yerleri saat 07.00'de açılacak 20.00'de kapanacak

Haberler 04.03.2021 - 08:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanlnn i yerlerinin çalma saatlerine ilikin genelgesine göre, düük, orta ve yüksek risk grubundaki illerde market, manav, kasap, berber, kuaför ve güzellik salonu, terzi, ayakkabc gibi i yerleri saat 07.00de açlacak 20.00de kapanacak.

Bakanlktan yaplan açklamaya göre, 81 il valiliine Yerlerinin çalma Saatleri konulu genelge gönderildi.

Genelgede yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgnyla mücadelede virüsün yaylm hzn düürmek amacyla alnan tedbirler kapsamnda daha önce baz i yerlerinin açl ve kapan saatlerine snrlamalar getirildii anmsatld.

Vaka saylarnda yaanan düü ve salgnn seyrinde görülen yavalama üzerine 1 Martta Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan bakanlnda yaplan Cumhurbakanl Kabine Toplantsnda kontrollü normalleme sürecine ilikin temel usul ve esaslarn belirlendiine iaret edilen genelgede, Salk Bakanlnca tespit edilen kriterlere göre illerin düük, orta, yüksek, çok yüksek olarak 4 ayr risk grubuna ayrld anmsatld.

RSK GRUPLARINA GÖRE

Her bir risk grubunda uygulanacak tedbirlerin açkland ifade edilen genelgede, düük, orta ve yüksek risk grubunda bulunan illerde, lokanta, restoran, kafeterya, pastane, tatlc vb. gibi yeme içme yerleri ile kraathane ve çay bahçesi gibi i yerleri için 07.00-19.00 saatleri arasnda yüzde 50 kapasite ile müterilerine i yerinde hizmet sunacak ekilde çalabilme imkan getirildii hatrlatld.

Genelgede, daha önce açl-kapan saatleri belirlenmi olan, bakkal, market, manav, kasap, berber, kuaför ve güzellik salonu, terzi, ayakkabc gibi i yerlerinin açl-kapan saatlerinin düük, orta ve yüksek risk grubundaki illerde 07.00-20.00 saatleri aras olarak belirlendii ifade edildi.

Genelgede ayrca, vali ve kaymakamlarca belirtilen esaslar dorultusunda Umumi Hfzsshha Kanununun 27nci ve 72nci maddeleri uyarnca l/lçe Umumi Hfzsshha Kurullar kararlarnn ivedilikle alnaca kaydedildi.

Ana Sayfaya Git