İşyerlerinden ruhsat için ek ücret alınmayacak

Diyarbakır’da ruhsatı olmayan iş yerlerinin belediyeye başvuru yapması halinde Maliye Bakanlığının belirlediği harçlar dışında ek bir ücret alınmayacağı belirtildi.

Haberler 07.01.2017 - 10:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanlnca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamnda görevlendirme yaplan Diyarbakr Büyükehir Belediyesinin Salk leri Daire Bakan Faysal Hatipolu, kent genelinde yaptklar esnaf denetimlerinde birçok i yerinin ruhsatnn olmadn tespit ettiklerini belirtti.

EK ÜCRET ALINMAYACAK

Bu tespitin ardndan,çileri Bakanlnca KHK kapsamnda Diyarbakr Büyükehir Belediye bakan vekili olarak görevlendirilen Cumali Atillann esnaflara ruhsat verilmesi için talimat verdiini kaydetti.

Hedeflerinin Diyarbakrdaki bütün i yerlerini ruhsatlandrmak ve kayt altna almak olduunu belirten Hatipolu, öyle konutu:

Büyükehir Belediyesi snrlar içerisinde ruhsatlandrma yaptmz bütün yerlerde bundan sonra Maliye Bakanlmzn belirttii resmi harçlar dnda herhangi bir ek ücret talep edilmeyecektir. Esnaflarmz belediyeye gelerek Salk leri Daire Bakanl Ruhsat ve Denetim ube Müdürlüümüze ruhsat bavurusunda bulunabilir. Bavuru yaparken vatandalarmz herhangi bir kayg tamadan gönül rahatlyla ruhsatlarn alabilirler. Bu Diyarbakrl tüm esnaflarmz yakndan ilgilendiren önemli bir durumdur.

Ana Sayfaya Git