İtalyan araştırmacının vasiyeti!

Nuh'un Gemisi'ni araştırırken rahatsızlanarak ölen İtalyan araştırmacı, vasiyeti üzerine Ağrı'da defnedildi

Haberler 03.09.2021 - 01:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Arda 35 yldr Nuhun Gemisi üzerine aratrma yapan ve ani rahatszlk nedeniyle sevk edildii Erzurumda hayatn kaybeden talyan aratrmac 86 yandaki Angelo Palego, vasiyeti üzerine Ar Da eteklerindeki mezarlkta topraa verildi.

Ar Da eteklerinde olduuna inanlan Nuhun Gemisi ile ilgili 1986 ylndan bu yana sklkla geldii Doubayazt ilçesinde aratrma yapan Angelo Palego, 6 ay önce burada konaklad otelde rahatszlannca Doç. Dr. Yaar Erylmaz Doubayazt Devlet Hastanesinde tedavi altna alnd.

Durumu arlaan ve Erzurum ehir Hastanesine sevk edilen Palego, burada yaplan müdahalelere ramen 15 Austosta hayatn kaybetti.

O günden bu yana hastanenin morgunda bulunan Palegonun cenazesi, ailesinin vekalet vermesiyle turizmci Murat ahin tarafndan özel araçla hastaneden alnarak Doubayazt ilçesine getirildi.

lçe giriinde cenaze nakil aracna konulan Palegonun cenazesi, ahin ve turizm ekibince vasiyeti üzerine Ar Da eteklerindeki mezarlkta defnedildi.

Turizmci Murat ahin, ortak bir arkada sayesinde Palegonun ailesinin kendisine ulatn söyledi.

BEN ÖLÜRSEM BEN ARI DAININ YAMAçLARINA GÖMÜN DYE VASYET VERM

Ailenin stanbul talya Bakonsolosluu üzerinden kendisine vekalet verdiini anlatan ahin, öyle konutu:

Angelo Palego Ben ölürsem beni Ar Dann yamaçlarna gömün diye vasiyet vermi. Ailesi bana ulat ve Konsolosluk tarafndan vekalet gönderildi. Bu vekalete dayanarak cenazeyi aldm ve getirdim. Ar Dann karsnda bulunan mezarlkta defin ilemini gerçekletirdik. Bu alanda zaten Doubayazt Belediyesi tarafndan kimsesizler ve gayrimüslimler için ayrlmtr. Palegonun Nuhun Gemisi ile ilgili kitaplar var. Dünya insanlar için önemli bir insan. nsanlarn gelip bu mezar ziyaret edeceklerine eminim.

Vasiyeti yerine getirmenin insanlk görevi olduunu anlatan ahin, Palegonun ailesinin de yakn zamanda ilçeye gelerek mezarl ziyaret edeceini belirtti.

Ar Dann farkl inançlar için çok önemli ve kutsal görüldüüne iaret eden ahin, Ben en ksa zamanda mezarc bir arkada bulup mezarn etrafn güzelce yaptracam. nsanla uygun bir mezar yapacaz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git