İtfaye eri olmak için yarıştılar

VAN Büyükşehir Belediyesi bünyesinde itfaiye eri olarak istihdam edilecek 100 kişinin belirlenmesi için, adaylar zorlu parkurda dayanıklılık sınavına tabi tutuldu.

Haberler 10.07.2018 - 11:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dou Anadolu Bölgesinin en büyük itfaiye filosuna sahip Van Büyükehir Belediyesi, itfaiyecilik hizmetlerine daha da profesyonel bir ekiple devam edecek. Bu kapsamda Kamu Personeli Seçme Snav (KPSS) puan sralamasna göre belirlenen 471 aday tfaiye Dairesi Bakanl bahçesinde dayankllk snavna girdi. tfaiye Daire Bakanl bahçesinde salk kontrolünden geçirilen adaylar, srasyla 200 metrelik parkurda lastik atlama, dengede durma, engel atlama gibi etaplarda yart. Zamanla da yaran adaylar daha sonra 15 metrelik itfaiye merdivenine trmanp, itfaiye hortumuyla hedefe su skt, zorlu parkuru en ksa zamanda tamamlamaya çalt.

TFAYE ER OLABLMEK çN

Bölgenin en güçlü itfaiye filosunu kurmak için çalmalara baladklarn söyleyen Büyükehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçn, itfaiyede iyi bir ekip oluturacaklarn söyledi. Araç filosunu genilettiklerini belirten Yalçn, Bir taraftan büyürken, çileri Bakanlnn emriyle de 100 itfaiye elemann imtihanlarn balatm olduk. Bu snavlar 2 türlü oluyor, hem yazl hem uygulamal. Yazl snav KPSS ile belirleniyor. Bir de burada sözlü ve uygulamal mülakat yapyoruz. Hafta bandan bu tarafa 6 gündür sürekli imtihandayz. tfaiyecilik çok ehemmiyetli, kutsal bir meslek hem de insanlarn can ve mal emniyeti açsndan hazr bulunulmas gereken bir statü. Hepsinin devlet memuru olmas icap eder. Bugüne kadar almlar da taeron firma elemanlar üzerinden tercih edilmi. Ancak itfaiyecilik devlet memuru marifetiyle ile yaplacak zorunlu iler arasndadr. Gençlerden çok baarl olanlar var. tfaiyecilik okulundan mezun olanlar var. Bu noktada iyi bir ekip kuracamza inanyorum diye konutu.

Ana Sayfaya Git