'İtibar suikastı yapılmaya çalışıldığını görüyoruz'

Diyanet İşleri Bakanı Ali Erbaş, "Görsel, yazılı ve sosyal medya organlarında zaman zaman bunu özellikle ifade etmeliyim ki, başkanlığımızla ilgili asılsız, iftira dolu, art niyetli olduğu aşikar haberlere ve paylaşımlara da şahit oluyoruz. Bu milletin değerlerine yabancı çevrelerce üretilen yanlış bilgi ve mesnetsiz yorumlar üzerinden bir algı yönetimi ve itibar suikastı yapılmaya çalışıldığını da maalesef görüyoruz. Bilinmelidir ki bu gibi durumlar, milletimizin geleceğine yönelik yapacağımız hizmetlerden bizleri asla alıkoyamayacaktır" dedi.

Haberler 02.10.2021 - 00:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyanet leri Bakan Ali Erba, Camiler ve Din Görevlileri Haftasnn açln Selimiye Camiinde yapmak üzere Edirneye geldi. Vali Ekrem Canalp makamnda ziyaret eden Erba, ardndan Selimiye Camiine geçti. Haftann açln Selimiye Camii avlusunda düzenlenen programla yapan Erba, Camiler ve Din Görevlileri Haftasnda her yl bir konu belirleyip o konuyu etraflca ele aldklarn belirtti. Bu yln konusunun, Cami, Din Görevlileri ve Vefa olarak belirlediklerini söyleyen Erba, Diyanet leri Bakanl ile ilgili önemli hususlar dikkate çekmek istediini ifade etti.

BAKANLIIMIZ TARH BOYUNCA ÜZERNE DÜEN GÖREV YERNE GETRMTR

Diyanet leri Bakanlnn millet ve medeniyet tarihinin en köklü kurumlarndan odluunu dile getiren Erba, Anayasal olarak toplumu din konusunda aydnlatmakla görevli bir tekilattr. Tarihi boyunca, dinimizin ilke ve emirlerin yerine getirme noktasnda üzerine düen tüm görevleri yerine getirmitir. Kurulduu günden beri dinimizin temel kaynaklar olan Kuran ve sünnetin referansnda bilgi ve hizmet üreten Bakanlmzn her zaman birinci derecede öncelii, insanmz, dinimiz slam tevhit, vahdet, güven, samimiyet, hukuk, adalet ve güzel ahlak gibi deerleriyle buluturmak olmutur. En zor artlarda bile slam akaidine muhalif hiçbir görüe ve anlaya prim vermemitir. Bunlardan her zaman uzak durmutur dedi.

FTNE VE TEFRKA ODAKLARIYLA HER ZAMAN MÜCADELE EDLD

Diyanet leri Bakanlnn fitne ve tefrika odaklaryla ylmadan her zaman mücadele ettiini kaydeden Erba, Bakanlmz, bir taraftan milletimizin birlik, beraberlik, kardelik, dayanma ve yardmlama duygularn güçlendirmek için azami gayret gösterirken dier taraftan da fitne ve tefrika odaklaryla ylmadan her zaman mücadele etmitir. Özellikle yakn geçmite yaadmz 15 Temmuz ihanetine kar milletimizin direniine büyük katk sunmu ve akabinde inanç ve medeniyet deerlerimizi istismar eden FETÖ, DEA, PKK gibi örgütlere, sapkn anlaylara ve zararl alkanlara kar milletimizi ve bilhassa gençlerimizi bilinçlendirmek için adeta bir seferberlik ruhuyla çalmalar yapmtr diye konutu.

BAKANLIIMIZLA LGL ART NYETL FTRA HABERLERE AHT OLUYORUZ

Diyanet leri Bakanlnn devlet, millet ve tüm slam alemi için kymetli bir imkan olduunu söyleyen Erba, öyle devam etti:

Bugün birçok ülkede, özellikle de slam corafyasnda din üzerinden yaanan kavga ve kargaann ülkemizde yaanmamasnda, tekilatmzn varl ve mensuplarnn azimli, kararl ve bilinçli bir ekilde yapt çalmalarn etkisi ve önemi büyüktür. Ne var ki, görsel, yazl ve sosyal medya organlarnda zaman zaman bunu özellikle ifade etmeliyim ki, bakanlmzla ilgili aslsz, iftira dolu, art niyetli olduu aikar haberlere ve paylamlara da ahit oluyoruz. Bu milletin deerlerine yabanc çevrelerce üretilen yanl bilgi ve mesnetsiz yorumlar üzerinden bir alg yönetimi ve itibar suikast yaplmaya çalldn da maalesef görüyoruz. Bilinmelidir ki bu gibi durumlar, milletimizin geleceine yönelik yapacamz hizmetlerden bizleri asla alkoyamayacaktr. çünkü biz hizmetlerimizi imani bir mükellefiyetle yapyoruz. Anayasal bir görev olarak yapyoruz. nsani bir sorumluluk duygusuyla yapyoruz. Elbette kurum olarak yapc, yararl ve ufuk açc eletirileri kimden gelirse gelsin her zaman önemsiyor ve dikkat alyoruz. Ancak milletimizin dini ve sosyal hayatna, insanln huzur ve geleceine hizmet eden tekilatmzn mesnetsiz ithamlarla ypratlmaya çallmas asla kabul edilebilir bir tutum deildir. Bunu da özellikle istifade etmek istiyorum.

HAKKATE KARI VEFASIZLIK, HASTALIKLI KALBN VE AKLIN SONUCUDUR

Dini deerlerin ve dine ait hükümlerin, tahlile ve teyide muhtaç bilgilerle gelii güzel tartmalara konu edilmesi, hiç kimseye fayda salamayacaktr diyen Erba, Bilakis, bu hususta sorumsuzca ve fütursuzca yaplan açklamalar, nesillerimizin bilincinde onulmaz yaralara, telafisi mümkün olmayan toplumsal sorunlara yol açacaktr. Dolaysyla dini argüman ve söylemlerle kendisini hakikatin merkezinde gibi gösteren fakat usul, esas ve hakikatten yoksun bir ekilde kayna belirsiz bilgiler paylaarak zihinleri bulandran tavrlarn Müslüman bilinci ve ciddiyetiyle asla badamadn vurgulamak istiyorum. Din hakknda yazp konuan herkese önemli sorumluluklar dümektedir. Yazl, görsel ve sosyal medya araclyla kamuoyuna hitap eden herkes hakikate, sahih bilgiye bal kalmak zorundadr. Söz söyleyen herkesin hakka ve hakikate kar sorumluluu vardr. Hakikate kar vefaszlk, hastalkl bir kalbin ve akln sonucudur. Nefsine, ihtiraslarna, ön yarglarna teslim olarak hakka, hakkaniyete kar vefaszlk yapmak, kiinin, vicdanna, kalbine, çevresine, toplumuna ve insanla kar en büyük kötülüktür dedi.

MEKANLARIN RUHU, TAIDII DEERLERE GÖSTERLEN LGYLE CANLILIK KAZANIR

Müslümanlarn, vefa bilincinin diri tutulmas için bugün her zamankinden daha fazla gayret göstermek zorunda olduunu ifade eden Erba,öyle konutu:

Bu da geçmite olduu gibi günümüzde de öncelikle mabuda ve mabede vefa ile mümkün olacaktr. Camilerimizi bata vefa olmak üzere slam ahlaknn evrensel deerlerinin hayata tand mekanlara dönütürmekle gerçeklik kazanacaktr. Mekanlarn ruhu, ancak tad deerlere gösterilen ilgiyle canllk kazanr. Mabede vefann bir gerei olarak Diyanet leri Bakanlmz, irat ve rehberlik hizmetlerini cami merkezli sürdürmeye devam edecektir. Bu sebeple camilerimizin günümüz insannn ihtiyaçlarna cevap verebilecek fonksiyona sahip olmas için büyük bir gayret sarf etmekteyiz. Bizler, 7den 70e bütün Müslümanlarn camilerimizde rahat ve huzur içerisinde ibadetlerini yapabilmelerini, sosyal ve kültürel faaliyetlerini buralarda rahatlkla gerçekletirebilmelerini arzu ediyoruz. Bu isteimizin tam anlamyla yerine gelmesi için çocukluk çandan itibaren herkesin cami ile irtibatn ve bu irtibatn devamn salamak, nesillerimizi caminin tad deerlerle buluturmak için youn çalmalar yapyoruz. Fiziksel ve ilevsel olarak camilerimizin daha iyi bir noktaya getirilmesi için gereken çalmalar hassasiyetle sürdürmekteyiz.

DN GÖREVLS CAMYE GELEN GELMEYEN HERKESN HOCASIDIR

Din görevlilerine çok önemli görevler dütüünü de belirten Erba, Zira slamn deerleri, ancak onu temsil edenlerinin yaantsnda tebarüz ettiinde teveccüh bulur. Din hizmeti, ancak din görevlisinin ahsnda ve rehberliinde ekillenerek istenilen hedeflere ular. Din görevlisi, görev mahallinde-camiye gelen ya da gelmeyen- herkesin hocasdr. Dolaysyla o, hiç kimseye kar ön yargl davranamaz, söz ve davranlarnda krc ve ykc olamaz.Gördüü yanllar uygun bir metot ve yapc bir üslupla düzeltmeye çalr. Din görevlisi, çevresindeki herkesle ünsiyet kuran ve kendisiyle de ünsiyet kurulabilen kimsedir.nsanlarla ilikilerinde dinin ve dini deerlerin izzetini korur. tidali hiçbir zaman elden brakmaz. Her zaman ve her yerde inancnn kendisine kazandrd olgunluk ve vakar muhafaza eder. Hocalarmz, kendisini itibarszlatran ve din hizmetlerini aksatan üç büyük hatadan mutlaka uzak durmaldr. Birincisi, söylem ve eylemlerinde tutarszlk, ikincisi, temel dini ilimlerde yetersizlik, üçüncüsü ise toplumsal sorunlara kar duyarszlktr dedi.

Ana Sayfaya Git