İtirafçı olan üsteğmen FETÖ'nün başarılı öğrencileri ele geçirmesini anlattı

ANKARA'da FETÖ/PDY üyesi olduğu iddiasıyla tutuksuz yargılanan, etkin pişmanlıktan yararlanıp, itirafçı olan eski üsteğmen M.G. (26), 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezasına çarptırıldı. M.G. ifadesinde, örgütün başarılı öğrencileri ortaokul çağından itibaren nasıl takibe aldığını, askeri yapılanmasını, tüm ayrıntılarıyla anlattı. Ortaokulda okul birincisi olan M.G., örgütün kendisiyle o dönemde irtibat kurduğunu, harp okulundayken Amerika gezisi sırasında Fethullah Gülen ile görüştürüldüğünü söyledi.

Haberler 26.08.2018 - 11:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ankarada görevli üstemen M.G., Ocak 2018de silahl terör örgütü üyelii suçundan gözaltna alnd. Kanun hükmünde kararname ile görevinden ihraç edilen M.G., savclktaki ifadesinin ardndan etkin pimanlk hükümleri kapsamnda tutuksuz yarglanmak üzere serbest brakld. M.G. hakknda Ankara 16nc Ar Ceza Mahkemesinde silahl terör örgütü üyelii suçundan dava açld. M.G., itirafç olarak FETÖnün baarl örencileri nasl takip ettiini, askeri liseye gitmeleri konusunda telkinlerde bulunduunu ve askeri yaplanmas konusunda önemli bilgiler verdi. Örgütle ortaokul döneminde okul birincisiyken tantn anlatan M.G., öyle konutu:

Okul çk Salim kod adl kii benle irtibata geçerek Derslerin iyiymi. Hal saha maçlarna gidiyoruz. Sen de bizimle gel. Ara ara görüelim dedi. Bu ekilde ara ara evlerine ders çalmaya gittim. Sonra namaz klmaya ve Fethullah Gülen kitaplar okumaya baladk. Fethullah Güleni bana örencilere yardm eden ve devlet için çalan bir kii olarak tantt. Ortaokulu birinci olarak bitirdikten sonra Salim bana askerlik ve subaylk meslei hakknda konumalar yapmt. 2006 ylnda askeri liseyi kazandm. Bursa ve zmirde ki 4 yllk lise eitimim boyunca Salim benle irtibatl oldu. Görümelerimizde bana cemaat ile irtibatl olduumu belli etmememi, açk açk namaz klmamam, klacaksam göz ile yani ima ile klmam söylerdi. Bulumalarmzda namaz klar, bana Gülenin kitaplarndan bir bölüm okur, yorumlar ve vaazlarn dinletirdi.

KIZ ARKADAI VAR DYE OKUL 1NCLNDEN 9UNCULUA DÜÜRÜLDÜ

2010 ylnda Kara Harp Okuluna geçi yaptn söyleyen M.G., bu süreden sonra kendisiyle ahin kod adl kiinin irtibata geçtiini söyledi. Ev toplantlarnda yine Fethullah Gülenin kitaplarnn okunduunu ve vaazlarnn dinletildiini ifade eden M.G., Kara Harp Okulunda eitim gördüüm srada kz arkadalarm vard. O dönem irtibatl olduun cemaat aabeyi ahin, kz arkada edinmememi söylerdi. Beni ikaz etti. Buna paralel olarak harp okulunda cezalar ve basklar balad. Harp okulunu ders ortalamasna göre 1inci bitirmem gerekirken, kanaat notlar ile sralamam 9uncu sraya düürüldü. Okul bittikten sonra topçu ve füze okulunda 1 yl eitim aldm. Bu srada devrelerim olan kiilerle tantrldm. Ayn evde kaldk. Serhat isimli ahs benden ilk maam istedi, ancak ben vermedim. Snf okulunu da 1inci bitirdim dedi.

AMERKADA FETHULLAH GÜLEN LE GÖRÜTÜRÜLDÜ

Harp okulu 2nci snftayken ders notlar iyi olanlarn Amerika gezisine gönderildiini ifade eden M.G., bu geziden cemaatin de haberi olduunu anlatt. Cemaat aabeyinin, kalaca otelin adresini ve tarihini okuldan önce kendisine verdiini anlatan M.G., unlar söyledi:

Bana, Amerikaya gidiyormusun. Oraya gitmiken hoca efendiyi de görmen iyi olur. Bana gidince otelin yanndaki benzin istasyonunda bulumamz söyledi. Ben izin vermezler dediimde, Sen git komutanna bir yaknn görmek için bir gün izin iste. O sana verir dedi. 2012 Eylül aynda 18 harp okulu örencisi ile geziye gittik. 12 gün sürdü. Komutanmdan bir gün dedii ekilde izin aldm. Ankarada görütüüm kiiyle benzin istasyonunda bulutuk ve arac ile Fethullah Gülenin evine gittik. Beni bir salona aldlar. Bana, burada ibadet et. Hoca efendi müsait olunca seni alacaz dediler. Gece 01.00 sralarnda Gülenin odasna çkardlar. Beni harp okulu örencisi olarak takdim ettiler. Fethullah Gülen de bana, Allah yolunu açk etsin dedi. Daha sonra beni odadan çkardlar. Sonra beni otele braktlar. Dier askerler ziyaret etti mi bilmiyorum, ahit de olmadm. Ancak cemaatin bu geziden haberi vard.

VERLEN HAPS CEZASI ERTELEND

15 Temmuz gecesi birliinde nöbetçi olduunu ve birliinin ve kendisinin herhangi bir faaliyette bulunmadn belirten M.G. tüm bildiklerini samimi ekilde anlattn ve etkin pimanlk hükümlerinden yararlanmak istediini söyledi. Mahkeme, M.G.yi etkin pimanlk hükümleri uyarnca 1 yl 6 ay 22 gün hapis cezasna çarptrd. Mahkeme, hükmün açklanmasnn geri braklmasna hükmetti.

AVUKATI KARARI DEERLENDRD

M.G.nin avukat Ebubekir Elmal, etkin pimanlk hükümlerinin Türk Ceza Kanununun 221inci maddesinde belirtildiini söyledi. Bu madde ile etkin pimanlk gösteren sanklarn örgüt suçlarndan dolay affedilmeleri veya cezalarnda önemli bir indirime gidilmesinin mümkün klndn ifade eden Elmal, Müvekkilde etkin pimanlk talebinde bulunarak samimi beyanlarda bulunmutur diye konutu.

Ana Sayfaya Git