İzinsiz fotoğraf ve görüntüye kokartlı önlem

Kişisel Verileri Koruma Kurumu, düzenlediği konferans, toplantı ve seminerlerde sunduğu kokart tercihleriyle, katılımcıların görüntü ve fotoğrafının izinsiz çekilmesinin önüne geçiyor.

Haberler 10.10.2019 - 10:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kiisel Verileri Koruma Kurumu, toplant, seminer, konferans gibi etkinliklerde izinsiz görüntü ve fotoraf alnmasn engelleyen bir uygulama balatt.

Kurumun öncülük ettii uygulama sayesinde, artk bu tarz etkinliklerde, ilgili kiinin izni olmadan, kiisel veri olarak kabul edilen fotoraf çekilemeyecek, görüntüsü alnamayacak.

Kurumun uygulamas kapsamnda, etkinliklerde fotoraf çekimi yetkili personel tarafndan yaplabiliyor. Kiisel veri ihlalinin önüne geçilebilmesi amacyla fotorafnn çekilmesine izin veren ve vermeyenlerin anlalmas için de bu kiilere krmz ve yeil renkli kokartlar datlyor. Katlmclar salona girmeden önce tercihlerine göre krmz ya da yeil renkli kokartlardan birini yakasna takyor. Salonda yeil renk kokart taklan koltuklara oturan ve yeil kokart takan ziyaretçilerin fotoraf çekilebiliyor. Krmz etiketli koltuklara oturan ve krmz kokart takan konuklarn fotoraf ise çekilemiyor.

- Kiisel verilerin korunmasna yönelik ilgi gün geçtikçe artyor

Kurumda konferans salonunun giriine konulan, dikkat çekecek boyutlardaki aydnlatma metinlerinde, toplantya gelen katlmclara, kiisel verilerinin ne amaçla ve nasl ilenecei de açkça izah edilerek, detayl bilgilendirme yaplyor.

Kiisel Verileri Koruma Kurumu Bakan Faruk Bilir, konuyla ilgili yapt açklamada, kurumdaki hassasiyetin, tüm veri sorumlularna örnek olmas gerektiini belirterek, unlar söyledi:

Kiisel Verileri Koruma Kurumuna gelen ziyaretçilere fotoraf, görüntü ve kimlik bilgileri gibi verilerin nasl ve ne amaçla ilendiini açkça anlatyoruz. Bu konuda farkndalk oluturmak amacyla kokart uygulamasn hayata geçirdik. lgili kiilerden aldmz olumlu geri bildirimler de bu uygulamann faydal ve yerinde olduunu gösterdi. Veri koruma kültürünün yaygnlamas adna ayn hassasiyetin, çeitli etkinliklerin düzenlendii kurum ve kurulularda da olmasn temenni ediyorum. Kurum olarak sergilediimiz bu öncü yaklamla, toplumda kiisel verilerin korunmasna yönelik ilginin daha da artacana inanyorum.

Ana Sayfaya Git