İzmir ve Muğla'da terör operasyonları: 21 gözaltı

İzmir ve Muğla'da düzenlenen terör operasyonlarında PKK/KCK ve DEAŞ adına faaliyet gösterdikleri, yasa dışı eylem hazırlığında oldukları belirlenen 21 kişi gözaltına alındı.

Haberler 31.08.2019 - 12:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

zmir ve Mulada düzenlenen terör operasyonlarnda PKK/KCK ve DEA adna faaliyet gösterdikleri, 1 Eylül Dünya Bar Günü bahanesiyle yasa d eylem hazrlnda olduklar belirlenen 21 kii gözaltna alnd.

zmir l Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ubesi ekipleri, 1 Eylül Dünya Bar Günü öncesinde yaanabilecek eylemlerin önlenebilmesi amacyla sol terör örgütleri, PKK/KCK ve DEA terör örgütüne yönelik operasyon düzenledi.

Ekiplerce sol terör örgütlerinin faaliyetlerinin deifresiyle ilgili yaplan çalmalarda, terör örgütleri tarafndan verilen talimatlar dorultusunda örgüt tabann ayakta tutabilmek, sokak eylemlerini tekrar hareketlendirebilmek amacyla hareket eden ahslar tespit edildi.

zmir kent merkezi, Menemen, Ödemi, Seferihisar ilçeleri ve Mulann Marmaris ilçesinde yaplan operasyonda 6 üpheli gözaltna alnd.

Adreslerde yaplan aramalarda toplatma karar bulunan yayn, örgütlere ait flama ve bayrak ile örgütsel doküman ele geçirildi.

PKK/KCK üyesi 9 üpheli gözaltna alnd

zmir merkezde ile Menemen ilçesinde, PKK/KCK terör örgütünün talimatlar dorultusunda hareket ettikleri ve örgütün propagandasn yaptklar tespit edilen üphelilere yönelik düzenlenen operasyonda da 9 üpheli gözaltna alnd.

Zanllarn adreslerinde yaplan aramalarda ruhsatsz 2 tabanca, 1 av tüfei , toplatma karar bulunan çok sayda yayn ve örgütsel doküman ele geçirildi.

DEA operasyonu

Öte yandan, zmir merkezde DEA terör örgütü adna faaliyet gösterdikleri, çatma bölgeleriyle irtibatl olduklar tespit edilen ahslara yönelik düzenlenen operasyonda 6 Suriyeli üpheli gözaltna alnd.

Adreslerde yaplan aramalarda örgütü simgeleyen bayraklar ve örgütsel doküman ele geçirildi.

Polis ekiplerince 3 ayr operasyonda gözaltna alnan 21 üphelinin emniyetteki ilemlerinin sürdüü örenildi.

Ana Sayfaya Git