Jandarmanın muayeneye getirdiği tutukludan doktora tekmeli saldırı

Manisa'da, Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi'ne jandarma eşliğinde cezaevinden muayeneye gelen tutuklu, raporu olmadığı için istediği ilacı yazmayan Nöroloji Uzmanı Dr. Bahadır Erdoğan'a tekme attı. Olayın ardından Hekim Birliği Sendikası, poliklinik doktorlarının can güvenliği sağlanana kadar görevden çekilme kararı aldıklarını açıkladı.

Haberler 25.02.2022 - 09:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Manisada, Akhisar Mustafa Kirazolu Devlet Hastanesine jandarma eliinde cezaevinden muayeneye gelen tutuklu, raporu olmad için istedii ilac yazmayan Nöroloji Uzman Dr. Bahadr Erdoana tekme att. Olayn ardndan Hekim Birlii Sendikas, poliklinik doktorlarnn can güvenlii salanana kadar görevden çekilme karar aldklarn açklad.

Olay, dün sabah saatlerinde Akhisar Mustafa Kirazolu Devlet Hastanesi nöroloji polikliniinde meydana geldi. Jandarmann muayene için getirdii erkek hasta, Nöroloji Uzman Dr. Bahadr Erdoandan farkl bir ilaç yazmasn istedi. Dr. Erdoan, ilac yazabilmesi için özel rapor alnmas gerektiini belirterek bu talebi reddetti. Bunun üzerine hasta ve doktor arasnda tartma çkt. Tutuklu hasta, Dr. Erdoana poliklinik koridorunda tekme att. Saldrya jandarma ekibi müdahale etti. Dr. Erdoann salk durumunun iyi olduu bildirildi. Hastane yönetimi ve Dr. Erdoan tutuklu hakknda polise ikayetçi oldu.

GÖREVDEN çEKLME KARARI ALINDI

Olayn ardndan Hekim Birlii Sendikasndan açklama yapld. Açklamada. Manisa Akhisar Devlet Hastanesinde Nöroloji doktorumuza kolluk kuvveti kontrolünde bulunmasna ramen bir tutuklu fiziki müdahalede bulunarak saldrmtr. Sendikamz olaya derhal müdahil olmutur. Manisa Akhisar Devlet Hastanesinde bulunan tüm hekimlerimiz için can güvenlikleri salanncaya kadar görevden çekilme yönünde karar alnmtr. Durum bahekime tebli edilmitir. Bahekimlik hekim arkadalarmzn can güvenliinin salandn resmi olarak tebli ettiinde poliklinikler hizmeti verilmeye devam edecektir.

Ana Sayfaya Git