JİTEM davası görüldü

İstinafın bozduğu 19 faili meçhul cinayete ilişkin dava 22 Nisan'a ertelendi

Haberler 22.01.2022 - 00:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ankara Bölge Adliye Mahkemesinin (BAM) bozma ilam sonras, eski çileri Bakan ve Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aar, baz eski özel harekat polisleri ve Yeil kod adl Mahmut Yldrmn da arasnda bulunduu 19 sann, 1990l yllarda ilenen 19 faili meçhul cinayetle ilgili yeniden yarglanmalarna devam edildi.

Ankara 1. Ar Ceza Mahkemesindeki durumaya tutuksuz sank Enver Ulu, Ses ve Görüntü Biliim Sistemi (SEGBS) araclyla katlrken taraf avukatlar salonda hazr bulundu.

Mahkeme bakan, sanklardan Ziya Bandrmalolunun ölüm ilamnn dava dosyasna ulatn bildirdi. BAMn bozma ilamnda sank Ulunun sorgusunun yaplmadnn görüldüünü belirten mahkeme bakan, bu bakmdan Ulunun ifadesinin alnacan söyledi.

JTEM DAVAI

Sank Ulu, 1986dan itibaren 18 yl özel harekatta görev yaptn kanunlarn çizdii snrlarn dna çkmadn belirtti.

Daha önce savclkta ifadelerini tekrarladn bildiren Ulu, Maktulleri öldürmedim. Ayhan çarknn ifadeleri yalan ve iftiradr. dedi.

Söz alan müteki avukat Yusuf Alata ise BAMn, mahkemenin kararnda eksiklik ve yanllklar tespit ettiini ve bu yüzden mahkemenin dosyay batan inceleyip karar vermesi gerektiini belirtti.

Mahkemenin bamsz olmadn öne süren Alata, Yarglayan da devlet, yarglanan da. Eer devlet geçmiiyle yüzlemek istiyorsa, bu davayla mümkündür. ifadelerini kulland.

Avukat beyanlarnn ardndan ara kararn açklayan mahkeme, Emniyet Genel Müdürlüüne müzekkere yazarak, 1994 yl ve öncesinde polis tekilatnda Uzi marka silah bulunup bulunmadnn tespitine, bulunuyorsa silah-kovan balistik raporlarnn dosyaya gönderilmesine karar verdi.

Duruma, 22 Nisana ertelendi.

Ana Sayfaya Git