Kırmızı Bülten Diyarbakır'dan

Vatan haini ilan edilen ve Almanya'ya kaçan Can Durdar'a "Kırmızı Bülten ve İade Talebi" Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan geldi. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, terör soruşturması kapsamında hakkında "yakalama" kararı verilen eski Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve vatan haini Can Dündar hakkında "kırmızı bülten" ve iade talebinde bulundu.

Haberler 29.09.2017 - 09:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca yürütülen terör soruturmas kapsamnda hakknda yakalama karar verilen eski Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayn Yönetmeni Can Dündar ile ilgili krmz bülten ve iade talebinde bulunuldu.

ESNAF ODALARINDA KONUMUTU

Basavclk, merkez Balar ilçesinde 24 Nisan 2016da Diyarbakr Esnaf ve Sanaatkarlar Odas Bakanl konferans salonunda gerçekletirilen bir konferansta konuan ve vatan haini ilan edilen, Almanyaya kaçan Dündar hakknda bir süre önce terör örgütü propagandas yapt iddiasyla balatt soruturmay tamamlad.

Soruturmann tamamlanmasnn ardndan, Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnn talebi üzerine Diyarbakr 5. Sulh Ceza Hakimlii, firarist Can Dündar hakknda yakalama karar çkartt.

KIRMIZI BÜLTEN VE ADE TALEB

Karar dorultusunda yaplan aramada, Dündarn yurt içinde kaytl adresinde bulunmad ve Almanyada olduu tespit edildi. Basavclk, bunun üzerine Dündar ile ilgili krmz bülten ve iade talepnamesi düzenleyerek, Adalet Bakanl Uluslaras Hukuk ve D likiler Genel Müdürlüüne gönderdi.

Devam eden soruturmada Dündar, konumasnda PKKnn cebir, iddet ve tehdit içeren yöntemlerini öven, meru gösteren ve tevik eden ifadeler kullanmakla suçlanyor.

Ana Sayfaya Git