Kırmızı kodlu uyarı geldi!

Meteroloji, vatandaşları kuvvetli meteorolojik hadiselere karşı uyarmak amacıyla başlatılan "renk kodu sistemi" kapsamında Mersin için kırmızı kodlu uyarıda bulundu.

Haberler 06.01.2020 - 11:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Meteoroloji Genel Müdürlüünce, Mersinde bugün sabah saatlerinden itibaren görülecek kuvvetli ve gök gürültülü saanak nedeniyle oluabilecek olumsuzluklara kar dikkatli olunmas gerektii bildirildi.

Genel Müdürlükten yaplan açklamaya göre, vatandalar kuvvetli meteorolojik hadiselere kar uyarmak amacyla balatlan renk kodu sistemi kapsamnda Mersin için krmz kodlu uyar yapld.

KIRMIZI KODLU UYARI

Son deerlendirmelere göre, Mersin ve Adanada, yarn sabah saatlerinden itibaren görülecek kuvvetli saanak ve gök gürültülü saanan, çaramba sabah saatlerine kadar Mersin il merkezi ve ky ilçeleri ile Adanann batsnda iddetli ve yer yer ar (100-200 kilogram/metrekare) olmas bekleniyor.

Bu kapsamda vatandalarn sel, su baskn, yldrm, ya annda kuvvetli rüzgar, kyya yakn kesimlerde hortum oluma riski gibi olumsuzluklara kar dikkatli ve tedbirli olmas gerekiyor.

SAHL BÖLGELERNDE

Antalya il genelinde, bu gece saatlerinden itibaren görülecek saanak ve gök gürültülü saanaklarn, sal sabah saatlerine kadar il merkezi ve bat ilçelerinde kuvvetli (30-60 kilogram/metrekare), dou ilçelerinde iddetli ve yer yer ar (75-150 kilogram/metrekare) olmas öngörülüyor.

Akam saatlerinden itibaren Mula çevrelerinde görülecek saanak ve gök gürültülü saanaklarn, yarn akam saatlerine kadar kuvvetli (30-75 kilogram metrekare) olmas bekleniyor.

ç ANADOLU BÖLGESNDE

Bugün sabah saatlerinde ç Anadolunun güneyinde görülecek kar yalarnn, Antalyann dousunun iç kesimleri, Ispartann güney ve dou, Konya ve Karamann güney, Mersin ve Adanann iç ve dalk kesimleri ile Nidenin güney ilçelerinde sal gece saatlerine youn (20-50 santimetre) olmas beklendiinden bata ç Anadoluyu Akdenize balayan Alacabel ve Sertavul geçitleri olmak üzere buzlanma ve don olayna bal ulamda aksamalar gibi olumsuzluklara kar dikkatli ve tedbirli olunmas gerekiyor.

Öte yandan dün akam saatlerinden itibaren Marmarada görülen saanak, stanbul il geneli ile Balkesirin kuzey ilçelerinde sal gece saatlerine kadar kuvvetli (60-100 kilogram/metrekare) devam edecei bekleniyor.

Ana Sayfaya Git