Kırmızı listede aranan PKK'lı

Kırmızı liste ile aranan PKK'lı örgüt lideri, ABD'li komutanın yanında TSK'nın hava harekatı sonrasında, bombalanan yerleri inceliyor.

Haberler 27.04.2017 - 08:08 Son Güncelleme : 27.04.2017 - 08:10

Türk Silahl Kuvvetlerinin (TSK) dün Sincar Da ile birlikte hava operasyonu düzenledii Suriyenin kuzey dousunda yer alan Karaçok Dana sabah saatlerinde iki helikopterle gelen Amerikal komutan ve askerler hedef alnan yerleri gezdi. Amerikal komutana terör örgütü PKKnn Suriyedeki kolu YPGliler elik etti. YPG sözcüsü Redur Halilin yan sra Türkiyenin bana 4 milyon ödül koyduu ve krmz liste ile arad PKKl terörist ahin Cilo kod adl Abdi Ferhad ahinin de ABDli komutann hemen yannda yer ald ve tercüman aracl ile kendisini bilgilendirdii görüldü.

ÖCALAN SURYEDE KEN

Abdullah Öcalann Suriyeden çkrld dönemde örgütün Avrupa sorumluluunu yapan ahinin, Öcalan ile ilgili Avrupadaki ülkeler ile temaslar salayan kii olduu da belirtildi. çözüm süreci döneminde HDP mral heyetinin Öcalan ile yapt görümelerde ad sk sk geçen ve o dönemde Kobanide olduu belirtilen Abdi Ferhad ahinin zaman zaman Kandildeki görümelere katld belirtilmiti. ahin hakknda Türkiyedeki birçok eylemle ilgili arama karar bulunduu belirtildi.

Ana Sayfaya Git