'Kırmızı' listede aranan terörist Tunceli'de etkisiz hale getirildi

Aranan Teröristler Listesi'nde "kırmızı" kategoride bulunan İbrahim Çoban, dün Tunceli'de düzenlenen operasyonda etkisiz hale getirildi.

Haberler 13.08.2018 - 10:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aranan Teröristler Listesinde krmz kategoride bulunan brahim çoban, dün Tuncelide düzenlenen operasyonda etkisiz hale getirildi.

çileri Bakanlndan yaplan açklamada, operasyonda bölücü terör örgütünün sözde yeni Dersim saha sorumlusu Atakan Mahir kod adl brahim çobann etkisiz hale getirildii bildirildi.

Açklamada, çobann Aranan Teröristler Listesinde krmz kategoride bulunduu kaydedildi.

Tunceli Valiliinden yaplan açklamada ise dün Pülümür ilçesi krsalnda duyarl vatandalarn ihbar ile eylem hazrlndaki teröristlere yönelik l Jandarma Komutanl tarafndan balatlan operasyonda, 10 teröristin Hava Kuvvetleri desteiyle etkisiz hale getirildii anmsatld.

Açklamada, devam eden operasyonda ölü ele geçirilen teröristlerden birinin 25 yldr bölücü terör örgütünün da yaplanmas içerisindeki sözde Dersim saha sorumlusu Atakan Mahir kod adl brahim çoban olduu ve çileri Bakanl Aranan Teröristler Listesinde krmz kategoride bulunduu aktarld.

Valilikten yaplan bir baka açklamada ise çobann 4 milyon lira ödülle arand anmsatlarak, yaplan çalmalar sonucu bu teröristin bir çok terör olayna katld belirtildi.

Açklamada, terör olaylarn planlayp talimatn verdii anlatlan çobann katld eylemler öyle sraland:

1994 ylnda Tunceli/Mazgirt Darkent nahiyesinde 6 öretmenin ehit edilmesi, 2 salk memurunun kaçrlmas, 1999 yl mays aynda Tunceli/çemigezek Ulukale köyünde 2 güvenlik korucumuzun ehit edilmesi, 1999 yl yaz aylarnda Tunceli/Ovack karayolunun terör örgütü mensuplarnca kesilmesi, 7 Aralk 2009 tarihinde Tokat/Readiye Sazak köyünde 7 güvenlik görevlisinin ehit edilmesi, 31 Mays 2010 tarihinde Tunceli/Merkez Batman Tepesine çkan zhl araçlara ve polis noktasna silahl saldr düzenlenmesi

Valilik açklamasnda, kent genelinde teröristlerin bulunmasna ve etkisiz hale getirilmesine yönelik çalmalarn azim ve kararllkla sürdürüldüü belirtildi.

Ana Sayfaya Git