Kız kaçırmada flaş iddialar

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde yaklaşık 1 ay önce evli ve 3 çocuk babası Şehmus Yavuz ile kaçtığı iddia edilen M.B.'nin güvenlik korucusu olan yakınlarının Yavuz'un kardeşini kaçırdığı öne sürüldü. M.B.'nin yakınlarının, kız kardeşlerinin getirilmemesi halinde kaçırdıkları Hacı Yavuz'u öldüreceklerini söylediği iddia edildi.

Haberler 13.07.2018 - 12:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yuvack köyünde oturan M.B. (27), bir ay önce Kulp ilçesinde oturan evli ve 3 çocuk babas ehmus Yavuz ile kaçt. Ailesi tarafndan zorla evlendirilmek istendii öne sürülen M.B.nin yaknlar, ehmuz Yavuz ve kz kardeinin peine dütü. Aile, kz kardelerinin getirilmesini isterken, olayn tatlya balanmas için ilçenin ileri gelenleri defalarca devreye girdi, ancak tüm giriimler sonuçsuz kald. M.B. de iddiaya göre telefonla görütüü yaknlarna, geri dönmeyeceini söyledi.

KIZ KAçIRMA DAVASI

Genç kzn yaknlarnn, ilçe merkezine gelerek ehmuz Yavuzun annesinin de aralarnda bulunduu yaknlarn darp edip, evlerini atee vermeye kalkt öne sürüldü. Üç gün önce de ehmus Yavuzun ilçede oförlük yapan kardei Hac Yavuz, kimlii belirsiz kiilerce kaçrld. Bir süre sonra aabeyi Fehmi Yavuzu arayan Hac Yavuz, M.B.nin yaknlarnn kendisini kaçrdn, 3 gün içerisinde kz kardelerinin dönmemesi üzerine kendisini öldüreceklerini söyledi.

ALENN DDALARI BÜYÜK

Kaçrlan 4 çocuk babas Hac Yavuzun ayaklarndan engelli olduunu belirten aabeyi Fehmi Yavuz, M.Bnin kendi rzasyla kaçtn öne sürdü. Genç kzn ailesiyle sorun yaamak istemediklerini söyleyen Fehmi Yavuz, kaçrlan kardeinin hayatndan endie duyduunu, bunun için Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ile çileri Bakan Süleyman Soyludan yardm istedi. Fehmi Yavuz, Kardeim engelli ilçe merkezinde oförlük yapyor, iki gün önce iten çkt srada ilçe merkezinin ortasnda darp edilip, gözleri bal bir ekilde, arabaya konularak kaçrmlar. Dün beni arad. Kaçranlar kzn gelmesi artyla onu brakacaklarn söylemi. Kardeim bana dedi ki, Aabey eer kz getirmezseniz 3 gün içerisinde beni öldürecekler dedi diye konutu.

Baran ailesi fertlerinin güvenlik korucusu olduunu ve kendilerine 3 seçenek sunduklarn iddia eden aabey Fehmi Yavuz, Bize diyorlar ki; Ya buray tamamen terk edeceksiniz, ya öleceksiniz, ya da kzmz getireceksiniz. Bizim kzdan da, ehmusdan da haberimiz yok. u an da nerede olduklarn bilmiyoruz. Biz kan dökülmesinden yana deiliz. Uzlamak, konuyu tatlya balamak istiyoruz diye konutu.

Olayla ilgili jandarma ve emniyet birimlerinin arama çalmalar devam ederken, Hac Yavuzun bulanabilecei farkl adreslere operasyonlar düzenledii kaydedildi.

Ana Sayfaya Git