"Kız Kardeşim Projesi"

Kadınların ekonomik hayata etkin katılımını amaçlayan Kız Kardeşim Projesi kapsamında Elazığ Valiliği önünde konuşlanan "Kız Kardeşim Eğitim Tırı"nda kadınlara eğitim veriliyor

Haberler 01.10.2019 - 10:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Odalar ve Borsalar Birlii (TOBB), Habitat Dernei, stanbul Teknik Üniversitesi (TÜ) ve Coca-Cola Türkiyenin katklaryla kadnlarn ekonomik hayata etkin katlmn salamay amaçlayan Kz Kardeim Projesi kapsamnda oluturulan Kz Kardeim Eitim Tr, Elaza ulat.

Proje kapsamnda Elaz Valilii önünde konulanan Kz Kardeim Eitim Trnda kadnlara eitim veriliyor.

Proje Koordinatörü Uurcan Top, yapt açklamada, proje kapsamnda 13 ili dolap kadnlara güvenli internet eitimi verdiklerini söyledi.

Eitimlerin 45 dakika sürdüünü ifade eden Top, Bu noktada internette çocuklarn karlaabilecei siber zorbalk, sahte ürün sat, sahte profil oluturma gibi konularda verdiimiz eitimler ile bilgi paylam gerçekletiriyoruz. dedi.

Projede dördüncü duraklar olan Elaza geldiklerini dile getiren Top, öyle konutu:

KIZ KARDEM

Trmz 2 gün burada eitim verecek. Elazl kadnlara ücretsiz eitimler vermenin gururunu yayoruz. Proje kapsamnda birçok il var. lk ilimiz Ordu oldu. 8 Kasma kadar trmz yollarda olacak. En son duramz Krklareli olacak. Katlm gerçekten çok youn oluyor. Bilgi sahibi olmak, çocuklarnn kontrolünü salamak isteyen ve çocuklar ile ayn dili internet üzerinden paylamak isteyen kadnlar eitimlerimize katld.

Elaz Ticaret ve Sanayi Odas Kadn Giriimciler Kurulu Bakan Ayegül Metin de, kadnlara internet ile ilgili verilen eitimlerin önemine deindi.

Amaçlarnn kentte 250yi akn kadna ulamak olduunu anlatan Metin, eitim sonras kadnlarn sertifika da alabileceini aktard.

Eitime katlan kadnlardan Simge Özdoan, internet ile ilgili bilgilendirmekten duyduu memnuniyeti dile getirdi.

Eitimi çok faydal bulduunu belirten Özdoan, hayatndaki kadnlar ile ev hanmlar bir araya geldi, birbirlerine rol model olacak konular da anlatld. nternetin zararlarn doru insanlardan doru bir ekilde örendik. diye konutu.

Projede, bu yln sonuna kadar 9 bin kadna ulalmas hedefleniyor.

Ana Sayfaya Git