Kızılay :4 binin üzerinde işsize umut oldu

İşsizliğin yoğun olarak yaşandığı Diyarbakır’da işsizlerin umudu olan Abdullah Kızılay kendisine başvuruda bulunan 4 binin üzerinde insana iş bularak işsizlerin umut kapısı oldu.

Haberler 30.06.2017 - 10:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn siyasi yönünden dolay isizlik sorununun bir siyasi ranta dönütüünü öne süren Abdullah Kzlay kendi çapnda 2003-2015 yllar arasnda ahsna ait kozmetik maazalar içerisinde oluturduu i bulma merkezleri ile Diyarbakrdaki isizlere bir nebzede umut oldu.

sizlere umut olmann kendisini mutlu ettiini belirten Kzlay, 5 binin üzerinde kii i için bize bavurdu. Yaklak olarak 4 bin 80 kiiye i bulduk ve bunun için kimseden herhangi bir destek almadk. Bir çok olumuzluklarla da karlatk ama mücadelemizden hiç bir zaman vazgeçmedik. e braktmz ahslarn çalt kurumlar kapannca maalarn alamayan, alacaklar kalan ilk olarak yine bizim yakamza yapt. Ama bu bile bizi yldrmad insanlara yardmda bulunduk diye konutu.

KIZILAYDAN DDALAR

e yerletirdii insanlarn iverenleri tarafndan hrszlkla suçlandn da dile getiren Kzlay, Hatta ie yerletirdiimiz insanlara i veren bir kaç firma bu ahslarn hrszlk yaptn iddia edip zararlarnn karlanmasn bile bizden istediler. Bu bile bizi yldrmad. Bunun yan sra belediyelerden bizlere bu konuda herhangi bir destek gelmedi bu bizi çok üzdü. Dönemin Belediye Bakan Abdullah Demirban gönderdii 400 gence bile i bulduk. Biz bunlar yaparken iyerimiz defalarca soyuldu 11 Eylül 2011 tarihinde yine iyerimiz yakld. Failler güvenlik kamerasnda olmasna ramen yakalanmad. Dönemin FETÖ emniyetçileri tarafndan telefonumuz dinlendi. Biz kimseden iler karl tek kuru almadk hatta isizlere krtasiye ve yol masraflarnda da yardmc olduk dedi.

BAVURULARI YAKTI

Ankarada ve Diyarabakrda ürettii ürünleri dünya geneline sat yaparak geçimini salayan Kzlay, yaad bu olumsuzluklar üzerine elinde kalan ve kendisine bavuran isizlere ait binlerce CVleri atee atarak kendi bürosunda yakt. Diyarbakrda Geçmi Belediyelerin ve baz Bakanlarnn Bireysel çkarna dalp isizlere duyarsz kalkmasna ve iktidarda yakn siyasetçilerin para ile almlar kendi çkarlar için yaptna çok üzüldüünü belirten Kzlay Artk Diyarbakrda görevde olan ve olacaklarn isizlik için real çabalamasn istiyoruz Abdullah Kzlay olarak Önümüzdeki Yllarda Diyarbakrdaki isizlere Kendi üretim yerleri ile yardmc olacaz dedi.

Ana Sayfaya Git