Kızım Kobani'de!

Kızı Ece için eyleme katılan baba Cabir Taş "Kobani'ye götürüldüğünden şüpheleniyorum. O zamandan beri hiçbir haberi layık görmediler bana, alamadım"

Haberler 18.09.2019 - 09:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDPnin Diyarbakr l Bakanl önünde oturma eylemi yapan Diyarbakr annelerine, bir aile daha katld. stanbulda yaayan Cabir Ta, yaklak 4 yl önce 14 yandaki kz Ecenin çalt tekstil atölyesinden öle molasnda çktn ve bir daha kendisinden haber alamadklarn söyledi.

Kobaniye götürüldüünden üpheleniyorum. O zamandan beri hiçbir haberi alamadm. ifadelerini kullanan Ta, 4 yldr sadece yüreinin yandn dile getirdi.

Ta, kznn arkadalarndan onun Kobaniye kaçrldn örendiini, bunun üzerine üç kez gittii Kobanide kzn göremediini ifade ederek, televizyonda izledii oturma eylemi yapan ailelerle ayn acy yaad için Diyarbakra gelmeye karar verdiini belirtti.

- Ayn ac bende de var

Kznn ya küçük olduu kimliini yanna almadn aktaran Cabir Ta, Kzm, büyük ihtimalle farkl bir kimlikle götürmüler. Ben onlar gördüüm zaman alyorum. Ayn ac bende de var. imi gücüm braktm ben de destek olmaya geldim. Bir umut, bir k bulurum ya da kzm bana ular. Kzm evine dön benim kapm sana ardna kadar açk. dedi.

- Annenin ad yürek yakt

Öte yandan, oturma eylemine katlan, kz 14 yandayken kaçrlan anne Hüsniye Kayann söyledii Kürtçe at dinleyenleri duygulandrd.

Ana Sayfaya Git