Kızlarımızı istiyoruz!

Aileler tepkili; "Biz çocuklarımız HDP tarafından götürüldüğü için buradayız. Onların götürdüğüne dair kanıtlarımız var. Bunlar yalan söylüyor. Artık yeter"

Haberler 07.10.2019 - 11:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKK tarafndan kaçrldn belirttikleri çocuklarnn bulunmasn isteyen 53 aile, HDP binas önündeki oturma eylemini 35inci gününde kararl bir ekilde sürdürürken, stanbulda, 2014 ylnda Bana i buldular, ie gidiyorum diyerek, çkt evine bir daha dönmeyen ve daa götürüldüünü öne sürdüü olu Tuncay (19) için eylemde olan evket Bingöl, çocuunun kurtarlmasn istediini söyledi.

ARTIK YETER DYORUZ

stanbul Arnavutköyde, 2014te Bana i buldular, ie gidiyorum diyerek, evden çkan ve bir daha dönmeyen olu Tuncay için evket Bingöl, HDPliler tarafndan kaçrld iddiasyla 13 Eylülden beri oturma eylemini sürdürüyor. Olunun daa götürüldüünü söyleyen Bingöl, HDP milletvekilleri, gelip, bize açklama yapmyor. çocuklar HDP tarafndan daa götürüldü. Bize Niye oradasnz diye soruyorlar. Biz çocuklarmz HDP tarafndan götürüldüü için buradayz. Onlarn götürdüüne dair kantlarmz var. Bunlar yalan söylüyor. Artk yeter dedi.

KIZIMIZI STYORUZ

Kzlarnn 4 yl önce daa kaçrldn belirten anne ve babas, çocuklar Sümeyye Yenilmeze kavumak için Mutan gelerek dier ailelerle birlikte oturma eylemine balad.

Anne Süheyla Yenilmez yapt açklamada, kznn HDP araclyla kandrlarak terör örgütüne götürüldüünü belirterek, kznn geri getirilmesini istediklerini söyledi.

Kznn Bitliste 2017te üniversite ikinci snfta okurken kandrlarak kaçrldn ifade eden anne Yenilmez, Kzma iki gün ulaamadk. Sonra aratrdk, örendik ki daa kaçrmlar. Kzm okulunu çok seviyordu, okumak istiyordu. Kandrarak kaçrdlar. Kzmdan hiçbir haber alamadk. Kzmn gelmesini istiyorum. Devlet ona ceza vermiyor. Gelsin okulunu okusun. Dier anne ve babalar da gelsin burada otursun çocuklarn istesinler. dedi.

KAFASINI YIKAYIP GÖTÜRDÜLER

Baba Maallah Yenilmez de kznn HDP araclyla kandrlarak terör örgütü PKKya teslim edildiini belirterek, Kzm üniversite ikinci snfta HDPlilerin derneine götürülmü. Bunu örendim. Kzmn sebebi HDPdir. Kzm HDPden istiyorum. 41 milletvekili var. Bir çocuklar daa gitmi mi? Kendi çocuklarn özel okullarda, kolejlerde, Avrupada, ABDde okutuyorlar. Fakir fukarann çocuklarn da kandrp, daa götürüyorlar. HDP olmazsa çocuumu kim PKKya götürecek? HDP araclk yapmazsa kim götürecek? Dernee götürüyorlar. çocuklarn kafasn ykayp, götürüyorlar. ifadelerini kulland.

HDPDEN çOCUUMU STYORUM

Kzn okutmak için çok çaba harcadn ve büyük zorluklar çektiini vurgulayan baba Yenilmez, öyle konutu:

Takdirsiz gelmemiti. Eve gelsin yazktr. O kadar çaba gösterdim. Türk adaletine teslim olsun. Ben baba olarak ona sesleniyorum; yüreim yanyor. HDPden kzm istiyorum. Sebep onlardr, kzm getirecekler. Kzm onlar araclyla gitti. 4 yldr evimizde yemek yiyemiyoruz. Eim o günden beri rahatsz. nsann can giderse nasl üzülmez. Bir haber yok, bir telefon yok. Türk adaletine teslim olsunlar. Devletin efkatine girsinler. Yazk günahtr. HDPyi sorumlu buluyorum, HDPden çocuumu istiyorum.

NSANLARI KANDIRMAYI BIRAKIN

ki yl önce daa kaçrlan olu Mesut Yldrm için Diyarbakrn Kulp ilçesinden gelerek eyleme katlan Menfiye Yldrm, HDP araclyla olunun kandrlp, daa kaçrldn söyledi.

Olunun çalmak için geldii Diyarbakrdan kandrlarak daa götürüldüünü ifade eden Yldrm, Televizyondan annelerin burada oturduunu gördüm. Ben de gelmek istedim. çocuum 2 sene önce gitti. Buraya çalmaya gelmiti, evimize ekmek getiriyordu. HDP il binasna kaç defa geldim. Hiçbir sonuç alamadm. Daa çktn örendim. Babas da hasta. çocuumun getirilmesini istiyorum. çocuumu özlüyorum. Olum gel seni çok özledik, seni bekliyoruz. diye konutu.

HDPnin çocuklar kandrarak daa göndermekten vazgeçmesini isteyen anne Yldrm, öyle devam etti: Kim istemez ki olu gelsin. Olumun gelmesini istiyorum. Onlar kandrp, götürüyorlar. Bu gençleri öldürtüyorlar, ölmelerini istemiyoruz. Eve gelmelerini istiyoruz. Piman olup dönseler cezada yemeyecekler. Olumun teslim olmasn istiyorum. HDP, insanlar kandrmay braksn. nsanlar kandrp, daa göndermesinler. Gençlerimize yazktr. Gönderildikleri yol, ölüm yoludur, Allah yolu deil. çocuklarmz HDP götürüyor, baka kim götürecek. Olum HDP binasna gelmi, onu kandrp, daa götürmüler. Kim götürmüse olumu onlardan istiyorum.

DESTEK ZYARETLER SÜRÜYOR

Türkiye Aile Meclisi Genel Koordinatörü Adem çevik, Diyarbakr l Müftü Yardmcs Fatime Kart, Kadn ve Demokrasi Dernei (KADEM) Diyarbakr l Temsilcisi Özlem Vuran ile Anadolu 2071 Sosyal Medya Dernei Bakan Bekir Tiryakinin de yer ald çok sayda kii annelere destek ziyaretinde bulundu.

Türkiye Aile Meclisi Genel Koordinatörü çevik, Diyarbakrl cesur anneler 80 milyonun sesi oldu, yürei oldu. Onlarn bu hakl davasnda yanlarnda olduumuzu göstermek için buraya geldik. Onlarn yanndayz, duacyz. dedi.

15 TEMMUZ GAZS!

Fetullahç Terör Örgütünün 15 Temmuz 2016daki darbe giriimi srasnda 15 Temmuz ehitler Köprüsünde yaralananlar tedavi eden Dr. Sezai çelik ile Yeil Vadi Uluslararas Yardmlama Dernei üyesi bir grup, annelere destek ziyaretinde bulundu.

çelik, yapt açklamada, Türkiyenin en önemli sorunu terörün maduru annelerin balatt mücadeleye destek olmak amacyla geldiklerini söyledi.

Ülkemizin anneleri alamasn. O anneleri alatanlar knyoruz, lanetliyoruz. ifadelerini kullanan çelik, öyle konutu:

Burada annelerin gözya var. Annelerin gözündeki nn sönmek üzere olduunu görüyoruz. çünkü 10 yandaki çocuumuzu da kaçrmlar, askerimizi, polisimizi de kaçrmlar. Bu memlekete hizmet edecek gençlerimizin beyinlerini ykayarak, onlar bu binalardan daa götürmek üzere çaltklar, annelerin ifadelerinden çok net anlalyor. Bu hepimizin ortak sorunu, bu zdrab biz de derinden paylatk. Bu baka bir eye benzemiyor. Bunun çözümü, cesur yüreklerin bir araya gelmesi ve milletin bu sesi duymas.

BUNLARA DUR DEMENN ZAMANI

Annelere destek ziyaretinde bulunan i adam Fatih Oruç ise oturma eylemi yapan ailelerin yannda olduklarn belirtti.

Oruç, Teröristler Türkü Kürte krdryor, aramza nifak tohumlar ekiyorlar. stedikleri emellere ulamaya çalyorlar. Bu perdenin arkasndaki oyunun görülmesini istiyoruz. Onlarn emperyalist ülkelere taeronluk yapmamalarn diliyoruz. Bunlara artk dur demenin zaman geldi. dedi.

Sakaryadan gelen bir grup vatanda da anneleri ziyaret ederek, desteklerini iletti.

Ana Sayfaya Git