Kabe'de dualara gözyaşları eşlik ediyor

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala millet ve mezhep ayrımı olmadan tek amaç uğruna Kabe'de bir araya gelen 1 milyon 200 bini aşkın Müslüman, aşırı sıcağa aldırış etmeden ibadetlerini yerine getiriyor.

Haberler 24.08.2017 - 09:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kabe-i Muazzamay tavaf eden Müslümanlarn dualarna gözyalar da elik ediyor

Hac farizasn yerine getirmek üzere kutsal topraklarda bulunan ve ibadetlerini ar scaa ramen yerine getirmek için birbirleriyle yaran 1 milyon 200 bini akn Müslümann Kabe-i Muazzamay tavaflar srasnda dualarna gözyalar da elik ediyor.

Kurban Bayramna sayl günler kala Mekkeye akn eden hac adaylar, ihramlaryla gün içerisinde de Kabe-i Muazzamay tavaf ediyor. Youn kalabalklarn olutuu Kabede hac adaylarnn ibadetlerini yerine getirdikleri esnada ilginç görüntüler oluuyor.

Millet ve mezhep ayrmn ortadan kaldrarak tek amaç uruna bir araya gelen Müslümanlar, namazlarn da Kabede klyor. Yaanan younluktan dolay Kabede yer bulamayan baz hac adaylar da çevrede ibadet ediyor.

Hac farizas için Mekkede bulunan Müslümanlar, ar scaa aldr etmeden ibadetlerini yerine getiriyor. Bu srada Kabede kurulan sistemlerle hac adaylarnn bulunduu bölgelere gül suyu sklyor.

Kabede duygu yüklü anlar yaayan hac adaylarnn dualarna zaman zaman akttklar gözyalar elik ediyor.

- Kabeye dokunmak için yartlar

Farkl ülkelerden gelen baz gruplarn, kaybolmay engellemek amacyla tavaf ederken ayn renk elbise gitmeyi tercih ettii görüldü. Tavaf srasnda zaman zaman gruplardaki erkekler, koridor oluturularak kadn Müslümanlarn ibadetlerini rahatlkla yerine getirmelerini salyor.

Müslümanlarn kblesi olan Kabeyi karlarnda gören ve ona yakn olmak için çaba gösteren hac adaylar, tekbirler getirerek tavaf ediyor. Bu srada, Kabeye yaklamak için çaba sarf eden Müslümanlar, bunu baardklar zaman ise Kabenin duvarlarna dokunmaya çalyor.

Engelli Müslümanlar da Kabedeki görevlilerin yardmyla tekerlekli sandalyeyle tavaf ediyor.

- Baba srtnda tavaf

Ailesi ile hacca gelen bir bebek ise babasnn omuzlarnda yapt tavaf ile Müslümanlar tebessüm ettirdi. Hac adaylar, tavaf srasnda babasnn omuzunda uykuya dalan bebei sevdi.

Ana Sayfaya Git