Kabristanlara yoğun ziyaret!

Vatandaşların perşembe ve cuma günleri kabir ziyaretinde bulunma geleneğinin olduğu kentte yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla bugün de mezarlıklarda büyük yoğunluk yaşandı.

Haberler 18.08.2018 - 08:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vatandalarn her perembe günü kabir ziyaretinde bulunma geleneinin bulunduu Diyarbakrda, yaklaan Kurban Bayram dolaysyla dün de mezarlklarda büyük younluk yaand.

Merkez Balar ilçesindeki Yeniköy Asri Mezarlna giden çok sayda vatanda, yaknlarnn mezarlarn ziyaret edip, Kuran- Kerim okudu, dua etti.

Mezarlkta bulunan Hazreti Muhammed Cami mam Hatibi Mehmet Tufan, yapt açklamada, mezarlk ziyaretinin sünnet olmasndan dolay Diyarbakrllarn buna önem verdiini söyledi.

Einin mezarn ziyaret eden Kadriye Satk da her perembe ve cuma günleri gerçekletirdii ziyaretin kendisine huzur verdiini söyledi.

MEZARLIKLARDA YOUNLUK

Ei için dua ettiini belirten Satk, Eimin beni beklediini düünüyorum. Gelip dertleiyorum, rahatlyorum. Mezarlklarmz bizim manevi deerlerimizdir. Mezarlk ziyareti ölümün var olduunu hatrlatyor. Eim vefat ettikten sonra olaylara ve insanlara daha farkl bakmaya baladm. çünkü ölüm acsn yaadm. nsanlarn birbirlerinin deerini ölmeden önce bilmesi daha güzeldir. Yaarken birbirimize kar sevgiyle, saygyla davranp sevsek çok daha güzel olur. diye konutu.

Mehmet çiçek de her hafta arkadann mezarn ziyaret ettiini belirterek, Diyarbakrda kaybettii sevdiklerini unutmayan vatandalar mezarlk ziyaretine önem veriyor. Bir gün biz de öleceiz. Allah, ölenlere rahmet etsin, biz de onlar gibi yolcuyuz. diye konutu.

Annesinin ve yaknlarnn mezar banda dua eden Tuba Aykan da mümkün olduunca mezarlk ziyaretinde bulunduunu aktararak, Mezar suluyorum, temizliyorum. Annemle dertleiyorum. dedi. Mezarlk ziyaretine gelenlerin buradaki çocuklara bisküvi dattn anlatan Aykan, bu ziyaretlerle teselli bulduklarn aktard.

Ana Sayfaya Git