Kaçırılan çocuk mutlaka cinayet

ADLİ bilimci Prof. Dr. Sevil Atasoy, 11. Kocaeli Kitap Fuarı'ndaki 'Kayıp Çocuklar' konulu söyleşisinde ailelere önerilerde bulunarak, "Her ne kadar 10 çocuktan 1'i, ölü bulunsa da öldürülen çocukların büyük bölümü, kaçırıldıkları 3 saat içinde öldürülmüş olur. Biz yakınlarımızı arayıp bir de etrafı aradığımızda 2 saat geçiyor. Bu durumda polise 1 saat zaman kalıyor ve görevli memurlar zamanında olaya yetişemiyor" dedi.

Haberler 29.04.2019 - 10:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kayp çocuklar konulu söylei gerçekletiren Atasoy, kaybolan çocuklarn her geçen gün arttndan bahsederek, ailelere böyle bir durumda ne yapmas gerektii hakknda bilgiler verdi. Türkiye statistik Kurumunun son 7 yl için açklad kaybolan çocuk saysnn 100 binin üzerinde olduunu belirten Atasoy, Bunun önemli bölümü kz çocuu, bunlarn arasnda bir bölümü de kaçan çocuklar. Kaçrlan çocuklarn birçou, evden kaçt düünen aileleri sayesinde polise bildirilmiyor diye konutu.

KAçIRILDIKLARI 3 SAAT çNDE ÖLDÜRÜLMÜ OLURLAR

Prof. Dr. Atasoy, çocuk kaybolduu anda ailenin hemen polise haber vermesi gerektiini belirterek, unlar söyledi:

Evden kaçanlar ya da büyük fuar alanlarnda kaybolan çocuklar, bu durumlarda çocuklarmz bulabiliyoruz. Ancak istatistiklere göre, 10 kaybolan ya da kaçrlan çocuktan 1i canl bulunmuyor. Saysal olarak Türkiyede bu kaçrlan çocuklarn says son 10 ylda 3 kart artm gibi duruyor. Ailelere böyle kötü ve üzücü bir duruma dümemesi için önerilerim olacak. Her ne kadar 10 çocuktan 1i ölü bulunsa da öldürülen çocuklarn büyük bir bölümü, kaçrldklar 3 saat içinde öldürülmü olur. Biz yaknlarmz arayp bir de etraf aradmzda 2 saat geçiyor. Bu durumda polise 1 saat zaman kalyor ve görevli memurlar zamannda olaya yetiemiyor. Polise haber verdikten sonra çocuumuzu aramaya balamalyz. çocuklarmz herhangi bir yere saklanm da olabilir. Bunun için her yeri her köe ban mutlaka kontrol etmeliyiz.

Prof. Dr. Atasoy, saldrganlar hakknda u bilgileri verdi:

Mühim olan çocuun kendini kaçranla ilk temas ettii yeri bilmektir. Birinden de mutlaka bilgi edinebilirsiniz. Bu bilgi de polis için çok önemlidir. Evin bir yerinde çocuk saldrganla karlayor. Daha sonra saldrgan en fazla 1,5 kilometre uzaa götürüyor. Burada da çocuu öldürürse 200 metre uzaa götürüp brakyor. Saldrganlar genelde 20 ile 30 ya aras oluyor. Genellikle bekar ve ailesi ile ya da yalnz oturan insanlar. Yaptklar i ise az bilgi isteyen iler oluyor. Bu insanlarn yabanc uyruklu olma ans var ama çok düük ihtimallerdedir. Her yabanc suçlu olarak kabul edilemez.

DELLLERE SAKIN DOKUNMAYIN UYARISI

Prof. Dr. Atasoy, ailelere de u önerilerde bulundu:

Yllarca çocuklarmza tanmadn kiilerden eker alma, sana verdikleri herhangi bir hediyeyi sakn alma ve yabanclarla konuma diyerek kesinlikle doru bir i yapyoruz. çocuklarmza tanmad birisinin ismini söylese dahi ona inanmadan o kiiden uzaklamas gerektii daha küçükken öretmeliyiz. çocuun kaybolmasndan sonra kesinlikle çocuun odasna, telefonuna ya da bilgisayarna dokunmayn. Bunlara polisler bakp incelemeli. çocuun yeni fotoraf ve üstüne giydii kyafete kadar tüm bilgiler doru ve eksiksiz polise verilmeli. Anlattm tüm olaylar önlenebilir. Kendi mahallenizdeki her eyi görüp bilmeniz gerekir. Etraf bilirseniz çocuklarnzn kimlerle beraber olduunu bilirsiniz.

Ana Sayfaya Git