Kaçırılan kızın ağabeyi konuştu

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde kaçırılan kızın ağabeyi Mehmet Emin Baran, kardeşlerinden bir aydır haber alamadıklarını belirterek, kendisinin rızası ile gittiğini söylemesi durumunda buna engel olmayacaklarını söyledi.

Haberler 14.07.2018 - 11:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

26 yandaki Aye Baran Kulp ilçesinde yaklak bir ay önce iddiaya göre ehmus Yavuz tarafndan silah zoru ile kaçrlarak alkonuldu. Bir aydan beri haber alnamayan Aye Baran için ailesi hayatndan endie duymaya balad. Ayenin kaçrlmas olaynn ardndan ehmusun kaçrlmasnn kendilerine mal edildiini savunan aile üyeleri, Hac Yavuz olay ile ilgili bilgilerinin olmadn kaydetti. Baran ailesi, kardelerinin kendilerine ehmus ile isteyerek gittiini söylemesi durumunda buna engel olmayacaklarn da kaydetti.

Konu ile ilgili HA muhabirine açklamalarda bulunan Aye Barann aabeyi Mehmet Emin Baran, ehmus Yavuzun Ramazan Bayram akamnda kz kardelerini kaçrdn iddia etti. Baran, Evde özürlü annem vard, biz de bayram ziyaretindeydik, gelip Ayeyi kaçrm. Kz kardeimin ehmus ile ilikisi yoktu, silah zoru ile kaçrld. Kaçrlma süreci boyunca hiç görüemedik, görütürülmedik. Dilekçemizi emniyete ve savcla verdik. Kz kardeim kendi rzam ile gittim derse biz onlara engel olamayz. Kz kardeimi zorla evlendirmemiz gibi bir durum söz konusu deil, bu devir o konular kapatmtr, hangi devirde yayoruz? Devlet kanal ile ilçenin ileri gelen insanlarmzn araclyla onlarla görütük, kzmz getirin dedik. Kzmzn hayatndan endieliyiz, onun bulunmasn istiyoruz. Fehmi Yavuzu hiç tanmyorum, kardeinin olduunu bilmiyordum dedi.

Olayn büyümesini istemiyoruz

Kendilerinin kimsenin evini yakmadklarn ve kimseyi darp etmediklerini kaydeden Baran, konumasna öyle devam etti:

Biz kar tarafn köyüne hiç gitmedik. Kz getirmemek için her yola bavuruyorlar. Kendilerini hakl çkarmaya çalyorlar. Hac Yavuzun kaçrlmas olayyla ilgili bilgimiz yok. Kimin bunu gerçekletirdiinden haberimiz yok. Biz sadece kz kardeimizin sa salim bize teslim edilmesini istiyoruz. Kz kardeim gelsin, bize ehmusu sevdiini ve isteyerek kaçtn söylesin biz bunun önünde durmayacaz ve kabul edeceiz. Bayramn ikinci günü dilekçemi verdim, bunun haricinde bir sonuç alamadk, 13-14 gün sonra cumhuriyet basavclna dilekçe verdik. Kz kardeimizin bir aylk süredir bulunmamasna çok aryoruz. Kardeimizin hayatndan endie ediyoruz. Bu insana güvenmiyoruz, tehlikeli bir insandr bu. Devlet büyüklerinden, emniyetten, jandarmadan ricamz var, kardeimi bulsunlar. Bir aydr kz kardeimi bulamadk, ne yapacamz ardk. Biz maduruz, ailemiz çok madur, olaylarn büyümemesi taraftarym, kz kardeimin bulunmasn istiyorum.

Kulp ilçesinde yaklak 25 gün önce evli ve 3 çocuk babas ehmus Yavuz Aye Baran kaçrm, bu olayn ardndan Yavuzun annesinin oturduu ev yaklarak annesi darp edilmiti. Geçtiimiz günlerde de Yavuzun engelli kardei Hac Yavuz da sokak ortasnda darp edilerek kaçrlmt.

Ana Sayfaya Git