Kaçırıp istismara 22 yıl ceza geldi

AKSARAY'da sosyal medya üzerinden tanıştığı ortaokul öğrencisi B.Ç.'yi (12) Diyarbakır'a kaçırıp, cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla başka bir suçtan tutuklu yargılanan A.O. (23), 22 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, suç işlemeyi alışkanlık haline getiren kişiliği nedeniyle sanığın cezasında indirim yapılmadığını açıkladı.

Haberler 24.02.2018 - 11:40 Son Güncelleme : 24.02.2018 - 12:04

Diyarbakrda esnaf olan A.O., Aksarayda ortaokul örencisi B.ç. adl kz çocuuyla sosyal paylam sitesi Facebook üzerinden iletiim kurdu. A.O. ile arkadaln ileten B.ç., 20 ubat 2016 gecesi evi terk etti. Anne H.ç., polise haber verdi. H.ç., kznn Facebook üzerinden A.O. ile mesajlamalarna da polise teslim etti. Mesajlar inceleyen polis, A.O.nun, B.ç.yi iki kez kaçrmaya teebbüs ettiini belirledi. Yaplan aratrmada, A.O.nun bir gün önce Aksaraya geldii, ancak küçük kz kaçmaya ikna edemedii ortaya çkt. üphelinin evden çkarmaya zorlad B.ç.nin Annem perian olur dediini belirleyen polis, A.O.nun ise, Silahla evini mi basaym? diye tehdit ettiini saptad.

Polis ekiplerinin yapt aratrmayla B.ç., Diyarbakrda A.O.nun evine düzenlenen operasyonla bulunarak ailesine tespit edildi. Evde bulunamayan A.O. ise, daha sonra baka suçtan tutuklanarak, cezaevine konuldu.

KÜçÜK KIZ VE ALES KAYETç OLMADI

Savcllk, üpheli A.O. hakknda çocuun nitelikli cinsel istismar ve cinsel amaçla çocuu hürriyetinden yoksun klma suçlarndan 38 yla kadar hapis istemiyle iddianame hazrlad. B.ç.nin, üphelinin tehdit ve zorlamalarna kar koyamayarak, evden kaçt belirtilen iddianamede, A.O.nun küçük çocuu Diyarbakra götürerek cinsel istismarda bulunduu ifade edildi. ddianamedeki ifadesinde rzas ile kaçtn belirten B.ç., üphelinin evinde cinsel ilikiye girdiklerini ve kimseden ikayetçi olmadn söyledi. B.ç.nin anne ve babas da savcla dilekçe verip, ikayetçi olmadklarn bildirdi.

SAVCI:12 YAINDAK çOCUUN RIZASINDAN SÖZ EDLEMEZ

ddianamede, ikayetten vazgeçmenin, tehdite uram olmas ve ya itibariyle madurun serbest iradesine dayanmad belirtildi. A.O.nun B.ç.yi tehdit edip, evden çkmasn salad ve Diyarbakra götürdüü belirtilen iddianamede, üpheliye alt snrdan uzaklalarak ceza verilmesi istendi. Savc, madurenin ya itibariyle istismar eylemine hukuken geçerli bir rza göstermesinin mümkün olmadn vurgulad.

LKYE GRP GRMEDMZ HATIRLAMIYORUM

ddianamenin kabul edilmesinin ardndan, baka suçtan tutuklu sank A.O.nun yarglamasna 6 ubat günü Diyarbakr 3üncü Ar Ceza Mahkemesinde baland. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlnn müdahil olduu davada ifadesi alnan A.O., Yann büyük olduunu söyledi. Daha sonra Diyarbakra geldi. Ben gidip, onu almadm. Kendisi Diyarbakra geldi. Madurla ilikiye girmedik, uzun zaman geçtiinden cinsel ilikiye girip girmediimizi tam olarak hatrlamyorum dedi.

Esas hakkndaki görüünü açklayan savc, B.ç.nin savclk ifadesinin aksine, durumada verdii ifadesinde san kurtarmaya yönelik beyanlarda bulunduunu belirterek, buna itibar edilmemesi gerektiini söyledi. Cinsel istismarn tbbi raporlarla tespit edildiini belirten savc, sann cezalandrlmasn istedi.

YARGILAMA 15 GÜN SÜRDÜ

Davann 20 ubat günü görülen 2nci durumasnda kararn açklayan mahkeme, sank A.O.yu çocuun nitelikli cinsel istismar ve cinsel amaçla çocuu hürriyetinden yoksun klma suçlarndan 22 yl hapis cezasna çarptrd. Sann cezasnda 2 kez artrm yapan mahkeme, A.O.nun suç ilemeyi alkanlk haline getiren kiilii, geçmii, ve pimanla ilikin bir tutum göstermemesi nedeniyle cezasnda indirim yapmad. Mahkeme, sann kaçma olasl nedeniyle bu suçtan da tutuklanmasna karar verdi.

Ana Sayfaya Git