Kaçaçak mış?

HDP Grup Başkan Vekili Çağlar Demirel'in, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nden mahkemeye gönderilen 'yurt dışına kaçacağı' yazısı nedeniyle Ankara'da gözaltına alındığı ve ardından Diyarbakır'a getirilip tutuklandığı ileri sürüldü.

Haberler 15.12.2016 - 09:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP Grup Bakanvekili çalar Demirelin geçen Pazartesi günü Ankarada gözaltna alnp, tutuklanmasna ilikin ayrntlar ortaya çkt. Demirel hakknda daha önce hazrlanan ve TBMMye gönderilen fezlekeler, milletvekillii dokunulmazlnn kaldrlmas üzerine soruturma açlmas için Diyarbakr Cumhuriyet Basavclna gönderildi. Fezlekelerin gönderilmesi üzerine savclk, toplam 12 ayr konumasnda terör örgütü propagandas yapt iddiasyla Demirel hakknda soruturma balatt. Soruturma sonucunda Demirel hakknda Silahl terör örgütü üyelii, Terör örgütü propagandas yapmak ve Kanuna aykr toplant-yürüyülere katlma suçundan 23 yla kadar hapis istemiyle iddianame hazrland.

18 Kasm günü Diyarbakr 5inci Ar Ceza Mahkemesinde yaplan durumada, sann milletvekili olarak görev yapmas nedeniyle SEGBS araclyla ifadesinin alnmas için Ankara Nöbetçi Ar Ceza Mahkemesine talimat yazlmasna ve iddianamenin sana tebliine karar vererek, durumay 16 ubat 2017 tarihine erteledi.

POLS: YURT DIINA KAçACAK

Posta ile gönderilen iddianame henüz çalar Demirelin TBMMdeki ofisine teslim edilmeden, 12 Aralk günü Diyarbakr Emniyet Müdürlüünden 5inci Ar Ceza Mahkemesine bir yaz gönderildi. Terörle Mücadele ube Müdürlüünden gönderilen yazda öyle denildi:

Diyarbakr Milletvekili çalar Demirelin HDP içerisindeki PKK faaliyetleri ile ilgili sorumlu/yönetici düzeyinde bulunduu yönünde bilgiler alnmaktadr. Halen devam etmekte olan milletvekillii görevine ramen illegal yap içerisinde bulunduu deerlendirilmektedir. 10 milletvekilinin yürütülen soruturmalar kapsamnda tutuklu bulunduklar göz önüne alndnda, ad gecen milletvekilinin yurt dna kaçaca yönünde kuvvetli istihbarat alnmtr.

YAKALAMA KARARI çIKARILDI

Emniyet Müdürlüünden gönderilen yaz üzerine Diyarbakr 5inci Ar Ceza Mahkemesi, pazartesi günü çalar Demirel hakknda yakalama karar çkartt. Kararn çkarlmas üzerine TBMMdeki bütçe görümelerinden çkan çalar Demirel, Ankara Terörle Mücadele ube Müdürlüü ekiplerince gözaltna alnarak dün Diyarbakra getirildi. Ölene kadar TEM ube Müdürlüünde gözaltnda tutulan Demirel, saat 15.00 sralarnda adliyeye getirildi.

çalar Demirel hakknda açlan davann ilk durumasnn ubat aynda olmas nedeniyle, ifadesinin alnmas için ara duruma yapan mahkeme, hakkndaki suçlamalar sordu. Demirel, kendisine hiç bir tebligat yaplmadn belirtirken, Emniyet Müdürlüünden yurt dna kaçaca iddiasyla mahkemeye yaz gönderilen yaz avukatlarn tepkisine neden oldu. Durumada emniyetten gönderilen yazy inceleyen çalar Demirel tepkisini öyle dile getirdi:

Ben partide birinci derecede imza yetkisi olan Grup Bakan Vekiliyim. Brakn yurtdna kaçmay, Diyarbakra bile gelemiyorum. steseydim daha önce yurt dna çkardm. Demokratik siyaset yapmak için buradaym. Barn gelmesi için ne gerekiyorsa yapmak adna burada olmaya devam edeceim. Yurt dna kaçmak iddias bana hakaret gibi geliyor. Hakkmda Emniyet tarafndan yaz gönderildii srada TBMMde yasama faaliyetindeydim. TBMM TV canl yayndayd. Kaçmam söz konusu bile olamaz.

KANDIRAYA GÖNDERLDLER

Tutuklama kararndan sonra geç saatlerde Diyarbakr E Tipi Cezaevine götürülen milletvekilleri dün sabah saatlerinde uçakla Kocaeli Kandra F Tipi Cezaevine sevk edildi. Daha önce HDP E Bakan Figen Yüksekda ile Grup Bakan vekili dris Baluken, milletvekilleri Gülser Yldrm ve Ferhat Encü de Kandra F Tipi Ceza nfaz Kurumuna gönderilmiti.

Ana Sayfaya Git