Kaçında öldürüldü

Lice ilçesine bağlı Esenli köyü yakınlarındaki uygulama noktasında güvenlik güçlerinin "Dur" ihtarına uymayarak minibüsle kaçmaya çalışan örgüt üyesi kişi öldürüldü.

Haberler 11.11.2017 - 10:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Lice ilçesine bal Esenli köyü yaknlarndaki uygulama noktasnda güvenlik güçlerinin Dur ihtarna uymayarak minibüsle kaçmaya çalan ve örgüt üyesi olduu belirlenen kii, öldürüldü. 3 ayr terör örgütü üyelii suçundan arama kayd olduu belirlenirken, 1 el bombas, erzak, örgütsem malzeme ve mühimmatta ele geçirildi.

YOL KNOTROLÜ SIRASINDA

Lice, Kul ve Silvan ilçeleri krsal alannda dün balatlan operasyonlarla ilgili Diyarbakr Valiliince yazl açklama yapld. Açklamada, Diyarbakr ili Lice, Kulp ve Silvan ilçeleri mülki snrlar içerisinde, 09 Kasm 2017 Perembe günü saat 19.00dan itibaren icrasna balanlan Bayrak - 67 ehit Jandarma Er Kadir Görgülü Operasyonu kapsamnda, ayn gün saat 22.09 sralarnda Lice lçesi Esenli Köyü mülki snrlar içerisindeki yol kontrol ve aramasyla görevli güvenlik güçlerinin Dur ihtarna uymakszn operasyon bölgesinden minibüsle kaçmakta olan ve (3) ayr terör örgütü üyelii suçundan arama kayd bulunan Berxwedan ore kod adl, 1990 Van ili Özalp ilçesi doumlu, Van ili Saray ilçesi nüfusuna kaytl Veysel Demiral, 1 adet el bombas, 5 adet AK-47 Kalenikof P. Tf. arjörü, 150 adet AK-47 Kalenikof P. Tf. fiei, 25 çuval erzak maddesi ve örgütsel dokümanlarla birlikte bahse konu minibüs içerisinde ölü olarak etkisiz hale getirilmitir denildi.

PKK KAMPLARINA OPERASYON

stihbarat kaynaklarndan alnan bilgiler kapsamnda, Irakn kuzeyindeki terör kamplarna 3 Kasmda düzenlenen hava harekatnda etkisiz hale getirilen terörist says 50yi at, çok sayda terörist de yaraland.

Milli tespit vastalaryla yerleri belirlenen terörist kamplarna düzenlenen harekatn, örgütte büyük bir baskn etkisi yaratt, bunun, zayiatn artmasnda önemli rol oynad örenildi.

Bölgeden elde edilen bilgiler kapsamnda hava harekat sonrasnda kamplara giriin, terör örgütü PKK tarafndan yasakland, bu durumun meydana gelen zayiatn, moral bozukluunun yaylmasn önleme ve içeriden bilgi alnmasn engelleme çabasndan kaynakland belirtildi.

Hava harekatnn, bölücü terör örgütü içinde çöküntüye neden olduu kaydedildi.

Irakn kuzeyindeki PKK kamplarna 3 Kasmda düzenlenen hava harekatnda, 27 bölücü terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildii açklanmt.

Hava harekatnda 2 cephanelik, 4 araç ve 2 doçka silahnn imha edildii, teröristlerin eitim alanlar ve kontrol noktalarnn vurulduu belirtilmiti.

VANDA PKK SIINAI BULUNDU

VANda jandarma ekiplerinin, teslim olan bir PKKlnn verdii bilgiler dorultusunda Erci ilçesi krsalna düzenledii opearasyonda bir snak tespit edildi. Snakta çok syada patlayc ve patlayc yapmnda kullanlan malzemeler ele geçirildi.

Ana Sayfaya Git