Kaçırılan askerlerin aileleri mecliste!

PKK'nın kaçırdığı polis ve askerlerin aileleri, HDP ve CHP gruplarını ziyaret ederek, yakınlarına kavuşmak için yardım talebinde bulundu.

Haberler 24.12.2016 - 09:13 Son Güncelleme : 24.12.2016 - 09:54

PKKnn kaçrd polis ve askerlerin aileleri, HDP ve CHP gruplarn ziyaret ederek, yaknlarna kavumak için yardm talebinde bulundu.

nsan Haklar Dernei Genel Bakan Öztürk Türkdoan ve Mazlumder Genel Bakan Ahmet Faruk Ünsal ile birlikte Meclise gelen aileler ilk olarak HDP Grubunu ziyaret etti.

HDP Grup Bakanvekili Ahmet Yldrm, yapt konumada, kaçrlan asker ve polislerin kurtarlmas için en ufak bir imkan bulmalar durumunda bu konuda hiçbir çabay esirgemeyeceklerini belirtti.

Yldrm, Bu evlatlarmzn ailelerine sa salim kavumasnn hiçbir pazarl ve art olamaz. Amasz, artsz ailelerine ulaabilmeli için elimizden gelen her eyi yapabileceimizi ifade etmek isteriz. dedi.

Bütün siyasi partileri bu konuda siyaset üstü bir çalmann içine girmeleri gerektiini ifade eden Yldrm, Parlamentoda, demokratik hayatta fotoraf dnda braklmaya çallan bir partiyiz. Biz moralimizi hiç bozmadan, demokratik hayatn bir parças olarak, bize dönük anti demokratik yönelimlere ramen bütün sorunlarn çözülebileceini düünüyoruz. diye konutu.

ASKER VE POLS ALELER

HD Bakan Türkdoan da alkonulan asker ve polis saysnn 30a yaklatn ancak bu durumun kamuoyunda hiç yer tutmadn söyledi.

Türkdoan, Bu ülke, ölülerinin arkasndan alayan bir ülke olmamaldr. PKKya sesleniyorum: Alkonulan asker ve polislerle ilgili bunlarn can güvenliinden sorumlusunuz. Bu kiilerin sa salim ekilde teslim edilmesi konusundaki sorumluluk açktr. Bizler onlarn ailelerine kavuturulmasn istiyoruz. Devlet de bu konuda üzerine düeni yapmaldr. Arabuluculuk yapabiliriz. ifadesini kulland.

Aileler daha sonra CHP stanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve Ankara Milletvekili enal Sarhan ile görütü.

Sarhan, muhalefet partisi olarak, ailelerin bu sorununu gündeme getirip iktidar bu konuda bir eyler yapmaya zorlayabileceklerini belirterek, buna ilikin Mecliste aratrma önergesi de verebileceklerini aktard.

Mazlumder Genel Bakan Ünsal ise Bu artlarda bar getirebilmek için bu arkadalarmzn yaknlar bir imkana da dönüebilir; bizler açsndan, Türkiye açsndan, sivil siyaset açsndan. Bir taraftan, onlar için de nihayetinde sevdikleriyle buluacaklar bir güne dönüebilir. deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git