Kaçırılan kız Kurtarıldı!

Yeşilli İlçesi'nde evinin önünden evli ve 7 kız çocuğu babası 55 yaşındaki M.A.S. tarafından bir araca zorla bindirilerek kaçırıldığı öne sürülen 17 yaşındaki H.S., düzenlenen operasyonla 12 gün sonra kurtarıldı.

Haberler 16.02.2017 - 08:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinin Yeilli lçesine bal Bahçelievler Mahallesinde ailesiyle birlikte yaayan ve görgü tanklarnn ifadelerine göre 3 ubat günü akam saatlarinde bir araca zorla bindirilerek kaçrlan H.S., polisin düzenledii operasyonla kurtarlarak ailesine teslim edildi. Ayn mahallede oturan 7 kz çocuu babas M.A.S. tarafndan kaçrld iddia edilen H.S. ile ilgili haberlerin kamuoyuna yansmasndan sonra emniyet özel bir ekip oluturarak kaçrln kzn izini sürmeye balad. Bölgedeki bütün iyeri ve mobese kamera kaytlar incelenmeye alan polis ekibi, genç kzn merkez Artuklu ilçesine bal Kabala mahallesindeki bir evde tutulduunu belirledi.

KAçIRILAN GENç KIZIN DRAMI

Cumhuriyet Savcsnn talimatyla kzn tutulduu eve Mardin Emniyet Müdürlüü Asayi, Terörle Mücadele ile Kaçakçlk ve Organize Suçlarla Mücadele ubelerine bal ekiplerin katlmyla operasyon düzenlendi. Evin etrafn saran polis ekipleri, uyarlara ramen kapnn açlmamas üzerine çilingirle çelik kapy açtrd. Polisler evde bulunanlar etkisiz hale getirerek, kaçrlan S.M.,yi kurtard ve ailesine teslim etti. Polis ekipleri, H.S.yi evlenmek amacyla kaçrd belirtilen M.A.S. ile ona yardm eden 2 kiiyi de gözaltna ald. Yetkililer, olayla ilgili soruturmann sürdüünü belirtti.

ERKEK çOCUK STYORDU

7 kz çocuu babas evli M.A.Snin H.S.yi kaçrmadan önce babasndan istedii, babann da buna kar çkt belirtilmiti. M.A.Snin erkek çocuu olmad için genç kzla evlenmeyi istedii öne sürülmütü.

BABA: HERKESE TEEKKÜR EDYORUM

Mardinin Yeilli lçesinde evinin önünden evli ve 7 kz çocuu babas 55 yandaki M.A.S. tarafndan bir araca zorla bindirilerek kaçrld öne sürülen 17 yandaki H.S., düzenlenen operasyonla 12 gün sonra kurtarlrken, babas Muhsin Semin, kznn bulunmas ve kurtarlmas için çaba sarf eden herkese teekkür ettiini söyledi. Muhsin Semin, unlar söyledi:

Kaçran adam 55 yanda. Kzmla zorla evlenmek istiyor. Kzm onun torunu yanda. Bu tür zorla kz kaçrma olaylar 100 yl öncesine kald. çok ükür kzm bulundu. ikayetçi olduumuz andan itibaren güvenlik güçlerimiz, Kaymakamz, Valimiz, Bakanlar, hatta Cumhurbakanlna kadar kiiler bizleri arayp yardmc olacaklarn söylediler. Kzmn bulunmasnda katklar olan herkese teekkür ediyorum. çok, çok, çok sevinçliyim ki ben böyle bir bayran altnda yayorum. Beni temsil eden bu devletimi, bu bayram Allah yere düürmesin. Allah bu güvenlik güçlerimize zarar, ziyan vermesin. Ben bata Cumhurbakanmza, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlna ve çileri Bakanlna göstermi olduklar ilgi ve çabalarndan dolay ayrca teekkür ediyorum. Kzmn salk durumunda hiç bir rahatszl yok. Kendisi Devlet Hastanesinde psikiyatri servisinden bir süre destek ald. Gerekli muayeneden sonra kzmn zarar görmedii anlald.

Ana Sayfaya Git