Kadın girişimciler buluştu…

"Kadınlar hayatın her alanında olmalı. Kadınlarımız da sosyal hayatta, iş hayatında, siyasette daha aktif rol alarak ülkenin gelişmesine katkı sağlamalı"

Haberler 09.03.2020 - 10:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Odalar ve Borsalar Birlii (TOBB) Bakan Rifat Hisarcklolu, kadnlarn hayatn her alannda olmas gerektiini belirterek, Kadnlarmz da sosyal hayatta, i hayatnda, siyasette daha aktif rol alarak ülkenin gelimesine katk salamal. dedi.

Türkiyenin Giriimci Kadn Gücü Bulumalar, TOBB anlurfa Kadn Giriimciler Kurulu ev sahipliinde yaklak 50 ilden katlmclarla gerçekletirildi.

Hisarcklolu, anlurfadaki etkinlikte yapt konumada, giriimciliin isizliin çözümü olabileceini söyledi.

Türkiyedeki 1,5 milyon iletmenin 15 milyon kiiye istihdam saladn ifade eden Hisarcklolu, kadnlarn elinin demedii ekonomilerin büyüyemeyeceini, bu vizyonla 81 ilde kadn giriimci kurullarn kurduklarn bildirdi.

Hisarcklolu, kadnlarn i gücüne katlma orannn son 10 ylda erkeklere göre 4 kat fazla arttna dikkati çekerek, öyle konutu:

2009da, kadn giriimcilerin oran yüzde 5 etmiyordu, toplam kadn giriimci saymz 77 bindi. 2019 itibaryla kadn giriimci saymz 142 bini, oran da yüzde 10u geçti. Erkek giriimci says 10 sene önce 1 milyon 130 bindi, imdiyse 1 milyon 120 bin. Giriimcilikte erkekler yerinde sayd, kadnlar ataa kalkt.

Giriimciliin geleceinin kadnlarn elinde olduunu vurgulayan Hisarcklolu, daha zengin bir ülke olabilmek için daha fazla kadn giriimci çkarlmas gerektiini dile getirdi.

- Kadnlar i hayatnda aktif olunca siyasi alanda da ilerledi

Hisarcklolu, 7 bini aan kadn giriimci üyesiyle Kadn Giriimciler Kurulunun en büyük kadn meslek örgütü haline geldiine iaret ederek, u bilgileri verdi:

Oda ve borsalarda kadn yönetim kurulu bakan veya meclis bakan says 9a yükseldi. Yönetim kurulu üyesi says 48 oldu. Kadn meclis üyesi says 10 sene önce 93 iken 2018de 235e çkt. Meslek komitelerindeki kadn üye says 800ü buldu. Kadn giriimci kurullarmzdan milletvekillerimiz çkt. Kadn Giriimciler Kurulu Bakan Yardmcmz Ruhsar Pekcan, Ticaret Bakanmz oldu. Kadnlar i hayatnda aktif olunca, sosyal ve siyasi alanda da ilerlediler. Kadn milletvekili oran 2007de yüzde 9 iken bu oran imdi yüzde 17ye çkt.

Son 10 ylda büyük bir sçrama gerçekletirildiine dikkati çeken Hisarcklolu, kadn giriimciliinde de dünyada ilk 10a girmek için istiare ve ortak aklla projeler ve hizmetler üretilmesi gerektiini anlatt.

- Kadn giriimcilere çar

Hisarcklolu, rol model olarak nitelendirdii kadn giriimcilere, projeler tasarlamalar çarsnda bulunarak, bu konuda TOBB olarak her türlü destei vermeye devam edeceklerini bildirdi.

Kadn giriimcilerin baarl projelerine iaret eden Hisarcklolu, gelecekte ön planda olacak bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarnda da kadnlarn daha aktif olmalarn istediklerini söyledi.

Hisarcklolu, kadnlarn hayatn her alannda olmasnn önemine deinerek, Kadnlarmz da sosyal hayatta, i hayatnda, siyasette daha aktif rol alarak ülkenin gelimesine katk salamal. ifadesini kulland.

çeitli alanlarda büyük baarlara imza atan kadnlarla gurur duyduklarn vurgulayan Hisarcklolu, Kurtulu Savandaki kahraman kadnlar, ehit ve gazi annelerini minnetle andklarn dile getirdi.

- Kadn giriimcilerin baarlar öne çkarlmal

TOBB anlurfa Kadn Giriimciler Kurulu Bakan Cevahir Asuman Yazmac da TOBB Kadn Giriimciler Kurullar ile giriimciliin önünün açldn, son dönemde kadnlara salanan desteklere ramen kadn giriimci saysnn istenilen hzda artmadn söyledi.

Kadnlara yönelik ön yarglarn krlmas gerektiine dikkati çeken Yazmac, baarl kadn giriimlerinin devamllnn salanmas için bunlarn öne çkarlmas gerektiini kaydetti.

Etkinlie, Eski Gda Tarm ve Hayvanclk Bakan-AK Parti anlurfa Milletvekili Ahmet Eref Fakbaba, anlurfa Valisi Abdullah Erin ve anlurfa Büyükehir Belediye Bakan Zeynel Abidin Beyazgül de katld.

Ana Sayfaya Git