Kadın seyisler yetişiyor

Elazığ'da kadın seyis yetiştirilmesini öngören proje hayata geçirildi.

Haberler 07.03.2017 - 09:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Elazda kadn seyis yetitirilmesini öngören proje hayata geçirildi.

Türkiye Jokey Kulübü, Elaz Gda Tarm ve Hayvanclk l Müdürlüü, KUR, Elaz Hipodrom Müdürlüü ve Milli Eitim l Müdürlüünce hazrlanan Krsalda kadn seyisler yetiiyor projesi kapsamnda Frat Üniversitesi Sivrice Meslek Yüksek Okulu Atçlk ve Antrenörlük Bölümü görevlilerince 40 kadna eitim veriliyor.

Atlar emin ellerde sloganyla 46 gün sürecek eitimin ardndan seyislik eitimini baaryla tamamlayan kadnlar, sertifika alacak.

Gda Tarm ve Hayvanclk l Müdürü Kuran Karahan projenin tantm amacyla Elaz Hipodromunda düzenlenen programda ilk etapta eitime 40 bayan kursiyer aldklarn dile getirdi. lk olmann her zaman güzel bir duygu olduunu ifade eden Karahan, ngilterede seyislerin yüzde 70inin kadn olduunu söyledi.

Elazda lisansl kadn seyis bulunmadn aktaran Karahan, Üniversitedeki hocalarmzn verecei eitimlerle lisansl kadn seyis yetitiriciliini balatm olacaz. Krsalda kadn ve genç istihdamnn oluturulmas için bir seferberlik ilan ettik. Bu seferberliin içerisine bugün startn vereceimiz kursla kadnlara istihdam alan oluturmu olacaz. dedi.

- Kadnlar olarak sevgimizi veriyoruz

Kursiyer Aslhan Güne, at yetitiriciliinde sevginin önemli bir yeri olduuna iaret ederek Bu i erkeklerin yapabilecei bir i deil çünkü atlar sevgi istiyor ve iddete karlar. Onun için kadnlar olarak sevgimizi veriyoruz, bu meslei akla yapyoruz. diye konutu.

Atlar çocukluundan beri sevdiini anlatan Seçil çtak, Atlara kar çok büyük bir sevgim var, akla balym. Hipodromlarda sevgi ve efkatle tmar yapyoruz. dedi.

Ana Sayfaya Git