Kadınlar bizi görsün

"Kadınlar bizi görsün, bütün aileler için buradayız. Bizi görsünler, destek versinler, sesimizi duyursunlar"

Haberler 26.11.2019 - 10:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr annelerinin, daa kaçrlan çocuklarna kavuma ümidiyle HDP l Bakanl binas önündeki evlat nöbeti devam ediyor.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin, partinin il binas önünde 3 Eylülde balatt oturma eylemi 85inci gününe girdi.

Ardan gelerek, 5 yl önce 17 yanda daa kaçrlan kz Hayale kavuma ümidiyle eyleme katlan Süheyla Demir, bugünün 25 Kasm Kadna Yönelik iddete Kar Uluslararas Mücadele Günü olduunu anmsatt.

Bir kadn ve anne olarak iddetten daha ac bir durum yaadklarn belirten Demir, öyle konutu:

Evlat acs yayoruz. Bizi evlatlarmzdan ayrdlar, cierimizi yaktlar. Bizi görsünler artk, aylardr burada oturuyoruz. Eziyet, ac çekiyoruz. Bugün benim evladm gitmi, Allah korusun, yarn bu acy siz de yaayabilirsiniz. Kadnlar bizi görsün, bütün aileler için buradayz. Bizi görsünler, destek versinler, sesimizi duyursunlar.

- Bir bayrak altnda yaamak istiyoruz

stanbuldan 5 yl önce 14 yanda daa kaçrlan olu Tuncay için oturma eylemine katlan Fatma Bingöl de yaadklarnn hiçbir acyla kyaslanamayacan söyledi.

çocuklarmz istiyoruz. çocuklarmz devletimize, milletimize kar gelsin diye büyütmedik. ifadelerini kullanan Bingöl, unlar kaydetti:

Terör, kavga, sava istemiyoruz. Devletimizi, bayramz istiyoruz. Bir bayrak altnda yaamak istiyoruz. Kürtlerin kalbini sökmek için çocuklarn götürüyorlar. Bu bizim davamz deil. Biz milletimize, bayramza ve Türkiyemize sadk insanlarz. çocuklarmz da sadkt, kandrlp daa götürüldü. 84 gündür burada bekliyoruz. Kimimiz hasta, kimimiz yorgun, sabrmz kalmad, gücümüz tükendi. Evlatlarmz artk geri getirsinler. Tuncaym istiyorum, baka bir ey istemiyorum.

Ana Sayfaya Git