Kadınlar böyle zayıflıyorlar?

Diyarbakır'da kilolarından kurtulmak isteyen kadınlar, ücretsiz düzenlenen kursta zumba yapıp, halay çekerek hem eğleniyor hem de kilo veriyor.

Haberler 07.01.2020 - 10:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Zengin mutfayla dikkati çeken Diyarbakrda kadnlarn bol yiyecek çeidiyle düzenledii günler adeta lezzet ölenine dönüüyor. Afiyetle yenilen menülerle alnan kilolardan kurtulmak isteyen kadnlarn imdadna Balar Kaymakaml Aile Destek Merkezi yetiti.

Hafta içi her gün, düzenlenen ücretsiz zumba kursuna katlan 50 kadn, kilo vermenin yan sra çekilen halay ve oynanan çifte telliyle elenceyi zirveye çkaryor. Her yatan kadnn katld etkinlie baz kadnlar kucanda çocuuyla geliyor.

ADEM Koordinatörü Arzu çetin, hayatn her alannda kadnlarn yannda olduklarn söyledi.

Kimi kurslar kadnlarn ekonomik hayata katlmlarn arttrmak için açtklarn kimilerini ise gelen talep üzerine oluturduklarn belirten çetin, Bayanlarmz geldi. Biz günlerden vazgeçemiyoruz. Hem yemek yiyip hem de kilo vermek istiyoruz. dediler. Biz de o zaman hem günlere gitsinler hem de zumba ile kilo versinler diye kursu açtk. dedi.

En fazla kalori yaklan spor etkinliklerinden birinin de zumba olduunu belirten çetin, Balar ilçemizde genelde dezavantajl kadnlarmz mevcut. Fazla etkinlik anslar yok. ADEM olarak kadnlarmzn hayatna ufakta olsa dokuna bildiysek ne mutlu bize. ifadesini kulland.

- Zumbay danslara uyarlayabiliyoruz

Zumba eitmeni Melisa Özer ise son zamanlarda zumbaya youn bir talep olduunu aktararak, Fitness salonlarna gitmekten sklan bayanlar daha elenceli aktiviteler aryor. Bu nedenle zumba tercih edilen bir spor dal. Daha elenceli bir hale getirip, kendi yöremize ait eylerde katyoruz. diye konutu.

Kadnlarn spor ve dans salonlarndan hizmet almak istedikleri zaman en az 200 ile 400 lira arasnda bir ücret ödemeleri gerektiini fakat ADEM sayesine bu hizmete ücretsiz ulatklarn belirten Özer, Zumba bir dans türü deildir. Latin admlaryla yaplan fitnessin bir alt daldr. Salsa, halay gibi danslara uyarlayabiliyoruz. dedi.

- Koarak geliyoruz

Zumba dersleri sayesinde formda kaldklarn vurgulayan Merve aki, Yöre insan hem yemek yemeyi çok seviyor hem de formda kalmak istiyor. Bu bizim için çok güzel bir imkan. Bundan sonuna kadar yararlanacaz. Zumba yapyoruz ve halay çekmekten de geri durmuyoruz. deerlendirmesinde bulundu.

Günlerde, ev gezmelerinde yeyip, içip, elendiklerini, hareketsiz bir yaam sürdükleri için de kilo aldklarn aktaran Sultan Sena, Etkinlii duyar duymaz koarak geldik. Aldmz kilolardan da elenerek kurtuluyoruz. Halay çektikten sonra da gönül rahatlyla evimize gidiyoruz. diye konutu.

- Elence snrsz

Bir süre öncede sigaray brakt için hzl bir ekilde kilo almaya baladn dile getiren Melike Zengin ise unlar söyledi:

aka gibi ama çok ksa sürede 10 kilo aldm. imdi hem eleniyoruz hem sporumuzu yapyoruz. Artk kilo almyorum. Yemek yemeyi seviyorum. Daha önceden zumbay bilmiyorduk. Televizyondan örendiimiz kadard. Bunu bize Balar Kaymakaml ADEM salad. yi ki yanmzdalar. Hem yemeimizi yiyoruz, hem halaymz çekiyoruz, hem sporumuzu yapyoruz. Hepsi bir arada ve elence snrsz.

Ana Sayfaya Git