Kadınlar istasyon meydanına çıktılar!

Diyarbakır'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mitinginde konuşan HDP Eşgenel Başkanı Pervin Buldan, tek başkanlığın değil, eş başkanlığın olmasını istedi.

Haberler 09.03.2020 - 10:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kadnlar, 8 Mart Dünya Kadnlar Günü etkinlikleri kapsamnda alanlara çkt. Diyarbakrda Özgür Kadn Hareketi (TJA) ve Halklarn Demokratik Partisi (HDP) Kadn Meclisi tarafndan Kadnlar direnii örgütlüyor, özgürlüe yürüyor iaryla düzenlenen mitingin adresi stasyon Meydan oldu. Polis miting alanna çkan yollar bir gün önceden kapatt. Alann etrafnda youn önlem alan polis, çevreye çok sayda TOMA, zrhl araç konulandrd. Miting alanna saat 12.00dan sonra geçilere izin verildi.

KADINLAR ALANDA

Kadn cinayetleri, taciz ve tecavüzler politiktir, hakikat ve adalet için direniteyiz, doann ve kadnn özgürlüü için ekolojik yaam savunuyoruz, Mücadele seninle balar direnii örgütle pankartlarnn yer ald miting alannda kadnlar zlgt ve ezgilerle halaylarlar çekti.

KAYA: ALANLARDA OLACAIZ

Mitingin açl konumasn Rosa Kadn Dernei Bakan Adalet Kaya yapt. Kadnlar olarak her alanda mücadele vereceklerini belirten Kaya, Bir yldr yürüttüümüz kampanyalarda sokaklarda alanlarda meydanlarda olacaz. Yok saylan emeimiz kimliimiz için bu gün buradayz dedi. Dünya kadn mücadelesini büyüten bütün kadnlar selamlayan Kaya, savaa kar, sömürüye kar seslerini yükseltmek için alanlarda olduklarn belirterek, En büyük gücü biz kadnlar yaratacaz diye konutu.

KIANAKIN MEKTUBU OKUNDU

Konumalarn ardndan HDP Diyarbakr Milletvekili Semra Güzel, Kandra Kapal Cezaevinde tutuklu bulunan Gülten Kanakn gönderdii mesaj okudu.

BULDAN: KADIN KAZANIMLARI HEDEF ALINIYOR

HDP E Genel Bakan Pervin Buldan, kadnlarn eitlii, özgürlüü ve kadnlara yönelik iddeti knamak adna alanlarda olduklarn söyledi. ktidarn en fazla kadn kazanmlarn hedef aldn ifade eden Buldan, kadna kar dümanca politikalar yürüttüünü söyledi. Kadnn katledilmedii, iddete maruz kalmad bir tek günün olmadn ifade eden Buldan, En çok da HDPli kadnlarn kazandklarna saldryorlar. E bakanlk istemine saldryorlar. Bu gaspç kayyumlar belediye e bakanlarmzn yerine gelerek bu halka her türlü zulmü yapyorlar. unu bilsinler ki kadnlar ilk seçimde bu gaspç anlay gönderecek dedi.

SALTANATLARINI YIKANA KADAR MÜCADELEDEN VAZGEçMEYECEZ

ktidarn kadnlara yönelik bask ve iddet politikalarna gözalt furyalar ile devam ettiini belirten Buldan, Türkiyeyi yönetenler biz kadnlar gözalt ve tutuklamalarla korkutmaya çalyorlar. Bizleri soruturma ve fezlekelerle korkutmaya çalyorlar. Biz kadnlar onlarn dertleri olmuuz. Onlarn dertleri olmaya kbuslar olmaya devam edeceiz. Onlarn saltanatlarn ykana kadar mücadeleden vazgeçmeyeceiz. Her fezleke soruturma tutuklama karsnda kadnlar birlik olacak. Onlarn zorbalna kar çkacak diye konutu.

ÜçÜNCÜ YOL MÜMKÜN

Buldan konumasnn devamnda önümüzdeki dönem uygulayacaklar stratejiye de deindi. Türkiye toplumunun üçüncü yolun olduunu gördüünü belirten Buldan, Ankarada kadn ittifak olarak, demokrasi ittifak ile birlikte mesaj verdik. Bu gün buradan haykryoruz. Üçünü yol mümkündür. Türkiyede yeni bir siyasetin çkn balatyoruz dedik. Bu ittifakla teklik deil çokluk yönetsin. Tek adam deil çok kadn olsun istiyoruz. Tek bakanlk deil, e bakanlk olsun istiyoruz. Kadnlarn birlii bu ülke siyasetine damga vurmaldr dedi.

Ana Sayfaya Git