Kadınların şiddet çağrısı

Diyarbakır’da kadın kurumları, kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için eylem yapacak. Kadınlar, 8 Temmuz’da siyah ve mor elbiseler giyecek.

Haberler 08.07.2019 - 10:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrdaki iddetle Mücadele A altnda faaliyet yürüten kadnlar, kadn cinayetlerine dikkat çekmek amacyla 8 Temmuz Pazartesi günü kentteki herkesi mor ve siyah renk elbise giymeye çard.

Aralarnda Rosa Kadn Dernei, HDP l Örgütü, Diyarbakr Barosu ve KESK ubeler Platformunun bulunduu kadnlar, kentte yaanan kadn cinayetlerine dikkat çekmek için 8 Temmuzda eylem yapacak.

Kadn örgütlerinin hazrladklar çar metninde; yasal düzenlemelerin bizzat uygulayclar eliyle ilevsiz klnd belirtilerek, Var olan koruma mekanizmalar kadnlar korumakta yetersiz kalrken, yarg sistemi kadna yönelik iddeti merulatrmaya çalan kararlar veriyor. Siyasi iktidar ve dier ilgili kamusal aktörler bu gidie dur demek için gerekli tedbirleri almyor dendi.

SESSZ BR çILIKLA SESMZ DUYURALIM

Kadnlarn hazrlad çar metninde u ifadeler yer ald: Bizler, kadn ve çocuklara yönelik iddet karsnda fikir ve eylem birlii içerisinde olan güçler olarak, katledilen kadnlar için yalnzca yasta deil, ayn zamanda isyandayz. Kadn, erkek, genç, yal, tüm Diyarbakrllar olarak sessiz bir çlkla isyanmz bütün ehre ve dünyaya duyurmak istiyoruz.

KATLAMLARA BERABER DUR DYELM

Kadnlara yönelik her türlü iddete ve kadn cinayetlerine kar durmak ve bu gidie dur demek için bu isyan renklerle yükseltmek istedikleri ifade edilen metinde, 8 Temmuz Pazartesi günü tüm kenti siyah ve mor renklere bürüyerek, kadn cinayetlerine kar olduumuzu ve asla susmayacamz duyuruyoruz. Gelin, bu isyana siz de katln. Evlerinizde, i yerlerinizde, araçlarnzda, bileklerinizde siyah ya da mor renk (kurdele, al, earp, bantvb) tayn. Sesimize ses, gücümüze güç katn. Bir olalm, beraber olalm, katliamlara beraber dur diyelim. Ve hep beraber haykralm. Kadn yaamdr denildi.

Diyarbakrda son 4 ayda kadn ve çocua yönelik iddet içeren vaka bavurularnn raporu da ayn gün saat 11.00 de, Rosa Kadn Derneinde basnla paylalacak.

Ana Sayfaya Git