Kadınların istihdamı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin, dezavantajlı 150 kadının tekstilde istihdam edilmesine yönelik başlattığı çalışmalar, “Hazır Giyim” ile “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Ayrımcılıkla Mücadele Eğitimi” ile devam ediyor.

Haberler 20.04.2017 - 08:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi ile Güneydou Tekstil Sanayi Adamlar Derneinin (GÜNTAD), 2016 Kasm aynda balatt ve 150 kadn kapsayan Dezavantajl Kiilerin Tekstil ve Hazr Giyim Sektöründe stihdam Projesi devam ediyor. Avrupa Birliinin (AB) hibe destei verdii ve toplam bütçesi 232,259,55 Avro olan proje kapsamnda daha önce 75 dezavantajl kadna tekstil teknolojisi alannda eitim verilerek staj görmeleri saland.

Hazr giyim eitimleri sürüyor

Dezavantajl kiilerden seçilen hedef gruplarndan 75 kadna da Hazr Giyim konusunda verilen eitimler devam ediyor. Projede 75 kadna, Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezinde Toplumsal Cinsiyet Eitlii ve Ayrmclkla Mücadele Eitimi verildi.

Eitimler 12 ay sürecek

12 ay sürecek olan projede kadnlara, igücü piyasasnda ayrmcla uramasn engellemek için iletmelerin ayrmclk ile mücadele, her insann eit koullarda eit ücretler ile i hakk konusunda farkndalklarn salamaya dönük yaplan eitimler de verilecek.

Eitim alan kadnlardan 50sine Uygulamal Giriimcilik Eitimleri verilerek en az 5 kadnn da KOSGEB destei ile kendi iini kurmas salanacak.

Ana Sayfaya Git