Kadınlara tanıtıldı

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu "Bu yıl içerisinde Katı Atık Çöp Ayrıştırma Merkezini ihale edeceğiz. Çöpün vahşi depolanması yerine insan ve çevre sağlığına zarar vermeyen şekilde depolanacağı merkezin 2020 sonunda tamamlanmasını hedefliyoruz".

Haberler 03.12.2019 - 09:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann ei Emine Erdoann himayesinde yürütülen Sfr Atk Projesi, Diyarbakrl kadnlara tantld.

Vali ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Hasan Basri Güzelolu, projenin Aile Destek Merkezindeki (ADEM) kursiyerlere tantm için Diyarbakr Öretmenevinde düzenlenen toplantda yapt konumada, Sfr Atk Projesinin dünyaya örnek olduunu söyledi.

Proje sayesinde ülke genelinde farkndalk olutuuna iaret eden Güzelolu, projenin hayatn her alanna deer kattn vurgulad.

ADEMde eitim alan kadnlarn proje hakknda bilgilendirilmesinin önemine iaret eden Güzelolu, Sizin desteklerinizle proje daha da büyüyecek, örnek olacak. Bir ton atk kad dönütürdüümüzde yaklak 20 aac kesilmekten kurtaryoruz. 1 ton cam tekrar kazandmzda 100 litre petrolü kullanmaktan tasarruf ediyoruz. dedi.

Güzelolu, naylon poet kullanmnn Türkiyede büyük oranda azaldna dikkati çekerek, Diyarbakr Büyükehir Belediyesi olarak yaanabilir bir ehir için bu yl içerisinde Kat Atk çöp Ayrtrma Merkezini ihale edeceiz. çöpün vahi depolanmas yerine insan ve çevre salna zarar vermeyen ekilde depolanaca merkezin 2020 sonunda tamamlanmasn hedefliyoruz. diye konutu.

Aile Destek merkezlerinde bugünden itibaren kadnlara proje hakknda youn eitim verileceini anlatan Güzelolu, Annelerin, elerine ve çocuklarna Sfr Atk Projesi konusunda öncülük etmesini istiyoruz. ifadesini kulland.

- Ekonomiye ylda 20 milyar lira kazanç salamay hedefliyoruz

çevre ve ehircilik l Müdürü Ufuk Nurullah Bilgin ise ylda kii bana 400 olan poet kullanmnn 2019 sonunda 90a, 2025te ise 40a düürülmesinin hedeflendiini dile getirdi.

Bilgin, Geri dönüüm dünyada bir sektör. Bakanlk olarak 2025e kadar ülkemizde bunu asgari yüzde 35 seviyesine getirip, ylda 20 milyar lira ekonomiye kazanç salamay hedefliyoruz. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git