Kadınsız dünya düşünülemez?

Prof. Dr. Talip Gül, günün anlam ve önemine değinerek, “Kadın her şeydir, kadınsız bir dünya düşünülebilir mi? hayır. Kadınsız insan nesli devam edebilir mi? hayır. Peki biz kadınlarımızı yeterince anlayabiliyor muyuz?" dedi.

Haberler 09.03.2017 - 10:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle Üniversitesi Kadn Sorunlar Uygulama ve Aratrma Merkezi 8 Mart Dünya Kadnlar Gününü bir törenle kutlad.

Kardiyoloji Konferans Salonunda düzenlenen törene, D.Ü. Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, Rektör Yardmclar Prof. Dr. Tahsin Klçolu, Prof. Dr. Ali Kemal Kadirolu ile birlikte Üniversitemizde çalan çok sayda kadn katld.

KADINSIZ DÜNYA OLAMAZ

Prof. Dr. Talip Gül, günün anlam ve önemine deinerek, Kadn her eydir, kadnsz bir dünya düünülebilir mi? hayr. Kadnsz insan nesli devam edebilir mi? hayr. Peki biz kadnlarmz yeterince anlayabiliyor muyuz?. Ben bir kadn doum uzman olarak söylüyorum ki biz erkeler olarak kadnlarmz yeterince anlayamyoruz. Kadn anadr, kadn etir, kadn kzmzdr, kadn kardetir, kadn her eydir. Allah kadn ve erkei eit yaratmtr. Fizyonomik veya ruhsal olarak farkl yaratm olsa da insan haklar ve haklar bakmndan eit haklarla donatmtr. Fakat günümüze baktmzda dünyann bir çok yerinde kadn haklar hala sorgulanmaktadr. Kadna iddet, kadna tecavüz, kadn cinayetleri bir çok ülkede halen mevcuttur. Maalesef bizim ülkemizde de zaman zaman bu tür kötü hadiselere ahit oluyoruz. Bu ne demektir? kadn haklar, Allahn vermi olduu eit haklar maalesef bazen gasp edilebiliyor. diye konutu.

TOPLUMUN çEKRDEK YAPISI

Dicle Üniversitesi Kadn Sorunlar Uygulama ve Aratrma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Aysun Ekinci, 8 Mart Dünya Kadnlar Günü, ülkemiz genelinde, yaadmz çevrede biz kadnlarn dünyasnda yer alan sorunlarn gündeme getirilmesi noktasnda bir zemin hazrlamaktadr. Toplumun en önemli ve çekirdek yaps olan ailenin olumas ve ekillenmesinde temel yapta olan kadnlarmz kimi zaman anne, kimi zaman e, kimi zaman abla, kimi zaman kz karde görevini üstlenmektedir. dedi.

Dicle Üniversitesi Hastaneleri Bahemiresi Rahime Atl ise, Bugün 8 Mart kadnlar günü Dünyann her yerinde kadnn anld, sorunlarnn çeitli platformlarda tartld bir gün. Biliyoruz ki kadn toplumun en etkili, yönlendirici birletirici ve koruyucu unsundur. Kadnlar hayatn ar yükünü tayan, elini, emeini gözünün nuru ile birletiren, küçük yüreine koskoca sevgiler sdran, güçsüz bedenlerin güçlü kahramanlardr. dedi. Atl, konumasn, Kadn varsa zafer vardr, bar vardr ve bereket vardr diyerek tamamlad.

Program sonunda Dicle Üniversitesi bünyesinde 30 yln dolduran emekçi kadnlara teekkür belgesi takdim edildi. Etkinlikte ayrca Dicle Üniversitesi Konservatuar tarafndan icra edilen müzik dinletisi yer ald.

Ana Sayfaya Git