Kadayıf ustalarının ramazan yoğunluğu

Diyarbakır'ın geleneksel lezzetini sunan kadayıf üreticileri, ramazan dolayısıyla yoğun çalışma temposuna girdi.

Haberler 06.05.2019 - 10:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda kadayf üreticileri, ramazan dolaysyla youn çalma temposuna girdi.

Ramazann vazgeçilmez tatls kadayf, ustalarn youn mesaisiyle hazrlanyor. Kentin yüzyllk lezzetini sunan üreticilerin fstkl, cevizli ve kaymakl olarak hazrlad kadayf, iftar sofrasnda yerini alacak.

Üreticiler, ramazan aynda youn ilgi gören kadayf siparilerini yetitirmek için günde 3 vardiya çalmaya balad.

Tereyal tepsilere dizilen ve simit ocaa braklan kadayf, nar gibi kzardktan sonra üzerine erbeti dökülerek, sata sunuluyor. Günlük üretilerek müterinin beenisine sunulan kadayf bata Ankara ve stanbul olmak üzere Türkiyenin farkl illerine de gönderiliyor.

letmeci Murat Altunhan 3 bin metrekare kapal alana sahip iletmelerinde ramazan dolaysyla 24 saat aralksz üretim yaptklarn söyledi.

Son 20 gündür çalmalarn younlatrdklarn vurgulayan Altunhan, Ramazan ay nedeniyle hummal bir çalma temposuna girdik. Youn sipari alyoruz. 60 personel ile günde 3 vardiya eklinde çalyoruz. dedi.

Altunhan, kadayf yapm için hazrlanan hamurun en az 6 saat dinlendirildiini ardndan tel haline getirildiini vurgulad.

Tel halindeki hamurun içerisine fstk, ceviz veya kaymak koyup ardndan tepsiye dizildiini ifade eden Altunhan, iki tarafn da piirdikten sonra 45 dakika bekletip erbetini döktüklerini aktard.

Ramazan aynda tatl tüketimi artyor

letmeci Mehmet Altunbay ise ramazan aynda tatl satnda en az 2 kat art olduunu, bu talebi karlamak için fazla mesai yaptklarn söyledi.

Bunun yan sra il dndan da youn sipari aldklarn iaret eden Altunbay, öyle dedi:

Ramazan aynda tatl tüketimi artyor. Türkiyenin her yerine de tatl gönderiyoruz. Diyarbakrllar ramazan aynda sofralarn burma kadayf ile tatlandryor. Kadayf çeitlerimizle, iftardan sonra da sahura kadar tüm halkmza hizmet veriyoruz.

Ana Sayfaya Git