Kadayıf ustalarının 'ramazan' telaşı

Diyarbakır'ın yüzyıllık geleneksel lezzetini kesintisiz sunan kadayıf üreticileri, ramazan hazırlığı dolayısıyla yoğun çalışma temposuna girdi.

Haberler 16.05.2018 - 09:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda ramazann vazgeçilmez tatls burma kadayf, ustalarn youn mesaisiyle hazrlanyor.

ehrin yüzyllk lezzetini kesintisiz sunan üreticilerin fstkl, cevizli, kaymakl ve peynirli olarak hazrlad kadayf, ramazan aynda sofralar enlendirecek.

Yarn balayacak ramazan ay nedeniyle youn ilgi gören burma kadayf yetitirmek için üreticiler günde iki vardiya çalyor. Ustalarn hünerli ellerinde üretilen burma kadayf, ramazan sofralarn tatlandrmak isteyenlerin ilk tercihi oluyor.

Tereyal tepsilere dizilen ve simit ocaa braklan burma kadayf, nar gibi kzardktan sonra üzerine erbeti dökülerek, sata sunuluyor. Günlük üretilerek müterinin beenisine sunulan burma kadayf bata Ankara ve stanbul olmak üzere Türkiyenin farkl illerinde de talep görüyor.

Mahmut Akduvar, ramazan öncesinde burma kadayfa rabetin fazla olduunu, müterilerin taleplerini karlamak için vardiya sistemiyle çalmaya baladklarn söyledi.

Kadayf ustalarnn ramazan tela

Burma kadayfa corafi bölge iaret tescilinin verilmesi amacyla yaplan bavurunun 2017 ylnda Türk Patent ve Marka Kurumunca onaylandn anmsatan Akduvar, corafi iaretle satlarnda yükseli olduunu kaydetti.

Akduvar, ramazan hazrl dolaysyla youn çaltklarn, il dndan sipari aldklarn vurgulayarak, Rabet fazla olduu için iki vardiya olarak çalyoruz. ftarn vazgeçilmez tatlsdr kadayf. Biz de müterilerimize en kaliteli ekilde hizmet etmek için çabalyoruz. ifadesini kulland.

Akduvar, Sur ilçesinde salanan huzur ortamnn ardndan bölgeye gelen yerli ve yabanc turistlerin satlarna olumlu katk yaptn aktard.

Kadayf yapm için hazrlanan hamurun 6 saat dinlendirildiini ardndan tel haline getirildiini belirten Akduvar, Tel halindeki hamurun içerisine fstk, cevizli veya kaymak koyup ardndan tepsiye diziyoruz. ki tarafn da piirdikten sonra 45 dakika bekletip, hazrladmz erbetini döküyoruz. diye konutu.

- Youn talep yaanacak

Hac Levent Yönetim Kurulu Bakan Murat Altunhan da ramazan ay dolaysyla 15 gündür çalmalarn younlatrdklarn söyleyerek, Ankara ve stanbul bata olmak üzere Türkiyenin dört bir yanna kadayf gönderiyoruz. Diyarbakrda huzurlu bir yaam var. Bu da satmza yansd. Özelikle dardan gelen turistler, giderken sevdiklerine kadayf götürüyorlar. Günde 30 tepsi satmz, ramazanda günlük 60 tepsiye yükseliyor. dedi.

- Lezzetli olduu için çok beendim

Vatandalardan Hüsniye çelik, Diyarbakra iki sene önce einin görevi nedeniyle geldiklerini belirterek, Kadayf çok sevdik. Bursa, Ankara ve stanbuldaki yaknlarmza da gönderiyoruz. ifadesini kulland.

Melis Buse Alpkray da Trabzondan geldiini belirterek,Burann kadayf çok mehur, ününü Trabzondan duymutum. Lezzetli olduu için çok beendim. Mehur kadayf buradan alp, Trabzona götüreceiz. sözlerine yer verdi.

Ana Sayfaya Git