KADEM'den Diyarbakır annelerine ziyaret

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Başkanı Saliha Okur Gümrükçüoğlu, oturma eylemi yapan Diyarbakır annelerine ilişkin, "En kısa zamanda annelerin feryadının dinmesi için dua ediyoruz. Türkiye'deki tüm insanlar burayı görüyor ve bu çağrıya yabancı kalmayacaklardır." dedi.

Haberler 19.09.2019 - 12:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutarak 3 Eylülde partinin il binas önüne gelen Diyarbakr annelerinin balatt oturma eylemi sürüyor.

KADEM Bakan Gümrükçüolu, beraberinde dernek üyeleri ile evlatlarna kavuma ümidiyle oturma eylemi yapan Diyarbakr annelerini ziyaret etti. Annelerin acsn, evlat hasretini paylamak, onlarn yannda olmak için geldiklerini ifade eden Gümrükçüolu, ailelerin yannda olup onlara sarlmak için bu ziyareti gerçekletirdiklerini belirtti.

Gümrükçüolu, Allah ailelerin yardmcs olsun. En ksa zamanda annelerin feryadnn dinmesi için dua ediyoruz. Türkiyedeki tüm insanlar buray görüyor ve bu çarya yabanc kalmayacaklardr. Bunun için gerekli merciler gerekeni yapacaktr. diye konutu.

lahiyatç- yazar Ömer Döngelolu ile yazarlar Abdullah Yldz, Ahmet Bulut, Demet Tezcan, Nehir Aydn Gökduman ve Selvigül ahin aileleri ziyaret etti, aclarn paylat.

Döngelolu, yapt açklamada, ailelerin yaad zdrab televizyonda izlediklerini, insani duygularla destee geldiklerini söyledi.

Bu anneleri, babalar görüyorsunuz. Bunu bir kalp, bir yürek tek bana tayamaz. diyen Döngelolu, bu yüreklerin yannda olduklarn göstermek için ziyaret ettiklerini belirtti.

Döngelolu, Bir Müslüman, bir insan olarak bu memleket hepimizin. O çocuklar insinler dadan, anne, babalarn sevindirsinler. Kan dökerek hiçbir yere varamayz. dedi.

- Genç sporcular annelerle kucaklat

Türkiye Hokey Federasyonu Bakan Karakan da beraberindeki sporcularla oturma eylemi yapan aileleri ziyaret etti, onlarla görütü.

Sporcular ellerini öptüü annelere karanfil verdi.

Sporculara sarlarak gözya döken anneler ksa sürede evlatlarna kavuma temennisinde bulundu.

Federasyon Bakan Karakan, çocuklar terör örgütü PKK tarafndan kaçrlan annelerin yannda olmak, onlarn bu hakl ve meru eylemlerine destek vermek için geldiklerini söyledi.

Ana Sayfaya Git