Kademeli normalleşme adımları sosyal faaliyetlere ilgiyi artırdı

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamaları ve uzaktan eğitimlerin etkisiyle zamanlarının büyük çoğunluğunu evlerinde geçiren çocuklar, kademeli normalleşme adımlarıyla müzik kursları gibi sosyal aktivitelere yöneldi.

Haberler 15.03.2021 - 09:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salgnn yaylmasn engellemek amacyla alnan birçok önlemin sosyal hayata çeitli etkileri oldu.

Özellikle yüz yüze eitimlerin çevrim içi olarak yaplmas ve sokaa çkma kstlamalarnn etkisiyle 20 ya altndaki gençlerin yaklak bir yldr zamanlarnn çounu evlerinde geçirmeleri, salgnn en önemli sonuçlarndan birini oluturdu.

Kstlamalarn gevetildii kademeli normalleme admlaryla çocuklar da sanat ve spor kurslarna yöneldi.

VELLER çOCUKLARININ ASOSYALLEMESNDEN KAYETç

Milli Eitim Bakanl Özel Lider Sanat Akademisi Kurucusu ve Müzik Öretmeni Yunus Emre Cogun, velilerin çocuklar bilgisayardan, tabletten, televizyondan uzak tutmaya çaltn ancak canl eitimlerden dolay bunu baaramadklarn söyledi.

Cogun, salgn döneminin veliler ve çocuklar için zor geçtiini belirterek, Yaklak bir yldr evlerine olan çocuklarn ailelerinden aldmz dönüler bizleri de fazlasyla üzdü. Veliler bizlere, çocuklarn bu dönemde psikolojik olarak yprandklarn, asosyalletiklerini ve bilgisayar-tablet ile çok zaman geçirdiklerini söylediler ve kendilerinin çocuklarna sosyalleme anlamnda yetemediklerini ilettiler. dedi.

Sosyal faaliyette bulunan kurs merkezlerinin çocuklarn teknolojik cihazlardan uzak durmalarna katk saladn dile getiren Cogun, böyle merkezlerin çocuklarn zihinsel ve ruhsal anlamda geliimlerine yardmc olduunu ifade etti.

Cogun, çocuklara salad katklardan dolay velilerin sanat merkezlerine gösterdii ilginin arttn bildirdi.

HER YATA MÜZK ETM ALINABLR

Milli Eitim Bakanlna bal birçok sanat merkezinde neredeyse her ailenin bütçesine uygun fiyatlarla eitim verildiine dikkati çeken Cogun, ortalama kurs fiyatlarnn aylk 300-500 lira olduunu kaydetti.

Son dönemde velilerin bilinçlenmesi ve çocuklarn zeka geliimine olumlu katksndan dolay piyano derslerinin daha çok talep edildiini anlatan Cogun, piyano eitimlerine 4-4,5 yalarnda balanabileceini söyledi.

Cogun, müzik kurslarna erken yata balamann bir avantaj olduun ifade ederek, Ancak her yata müzik eitimi alnabilir. 40-50 yanda da talep eden oluyor. çocuklarn getirirken kendileri de kursa yazlan velilerimiz var. Her insann da bir yetenei vardr, insanlar kaç yanda olursa olsun ön yargl olmamal. diye konutu.

Spor alannda jimnastik gibi baz branlarn ileri yalarda yaplamayacan vurgulayan Cogun, yüzme gibi baz branlarn ise 30 yandan sonra bile örenilebileceini belirtti.

Ana Sayfaya Git