Kadın arıcıların ürettiği bal, marka oldu

Van Belediyesinin hayata geçirdiği proje kapsamında, 22 kadın arıcılık yapıyor. Tamamen organik üretilen ballar, marka haline geldi.

Haberler 08.08.2018 - 10:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Van Büyükehir Belediyesinin kadn istihdamna katk sunmak ve kadn giriimcileri i hayatna kazandrmak için hayata geçirdii proje kapsamnda, 22 kadn arclk yapyor. Tamamen organik üretilen ballar, marka haline geldi.

ARICILIK ETM ALDILAR

Edremit ilçesinin Süphan Mahallesinde 22 kadn giriimci, Van Büyükehir Belediyesi bünyesinde kurulan 400 kovanlk ar çiftliinde bal üretimi yapyor. Düzce Üniversitesinde arclkla ilgili eitim de alan kadnlar, imdiye kadar erkeklerin hakim olduu meslei yaparak hem aile ekonomilerine katk sunuyor hem de organik bal üretmenin mutluluunu yayor. Tamamen doal ve katksz elde edilen ballar, laboratuvar ortamnda test edildikten sonra petek ve süzme olarak ieleniyor. Kadnlarn ürettii ballar TuBal ismi ile de markalat.

BÜYÜK BR KATKI

Giriimcilerden Rengin Zebari, iini severek yaptn, projenin kendilerine büyük katk sunduunu söyledi. Her geçen gün kendilerini daha da gelitirdiklerini anlatan Zebari, geçen yl yaklak 1000 ton bal ürettiklerini kaydetti. Birinci kalite ve organik üretim yaptklarn belirten Rengin Zebari, isteyen herkesin gelip ballar test edebileceini söyledi.

KADIN GRMCLER

Vanl kadn giriimciler tarafndan üretilen organik ballar, Büyükehir Belediyesinin Cumhuriyet Caddesindeki el sanatlar maazasnda sata sunuluyor.

Ana Sayfaya Git