Kadın doğum yaptı döven cezaevinde!

Muş'ta hamile kadının darbedildiği iddiası

Haberler 30.07.2018 - 11:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hastanede doum yaptrlan kadnn, bebeiyle müahede altnda tutulduu bildirilirken, iddet uygulayan kaynpeder ve kaynvalide tutukland

MUun Malazgirt ilçesinde, kaynvalidesi ve kaynpederi tarafndan dövüldüü öne sürülen 9 aylk hamile Halise K., kaldrld hastanede doum yapt. Halise K. ve bebeinin salk durumunun iyi olduu belirtilirken, gözaltna alnan kaynvalide ve kaynpeder tutukland. çalma, Sosyal Hizmetler ve Aile l Müdürü Bahri Aksoy Anne, yaplan görümelerde, l Müdürlüümüze bal Kadn Konuk Evinde kalmas yönündeki talebi reddederek kendi ailesinin yanna dönmek istemitir

MU Muun Malazgirt ilçesinde, kaynvalidesi ve kaynpederi tarafndan darbedildii iddia edilen hamile kadna doum yaptrld, kadnn bebei ile hastanede müahede altnda olduu belirtildi.

Olay, önceki gün öle saatlerinde Malazgirt ilçesine bal Akaln köyünde meydana geldi. Hamile Halise K., einin evde yokken, tartt kaynpederi Salih ve kaynvalidesi Türkan K. tarafndan dövüldü. Komularnn çard ambulansla Malazgirt Devlet Hastanesine kaldrlan Halise K., doktorlarn müdahalesiyle doum yapt. Halise K. ve anne Mu Devlet Hastanesine sevk edildi.

çalma, Sosyal Hizmetler ve Aile Müdürü Bahri Aksoy, yapt yazl açklamada, ilçeye bal Akaln köyünde darbedilen Halise Kye müdürlük olarak her türlü destei vereceklerini bildirdi. Olayn ardndan devletin ilgili tüm birimlerini harekete geçirdiklerini belirten Aksoy, öncelikle Halise K. ile bebeinin sal üzerinde durulduunu aktard. Aksoy, Malazgirt Devlet Hastanesinde müahede altna alnan, hamileliinin 9. ayndaki kadnn, yaplan müdahalelerle doumunun sorunsuz ekilde gerçekletirildiini açklad.

HAMLE BAYANIN DARP EDLMES

Bebekle annenin Mu Devlet Hastanesine sevk edilerek kontrol altnda tutulduunu kaydeden Aksoy, açklamasnda u ifadelere yer verdi:

Meslek elemanlarmz anne ile görüerek devletin efkatli elinin yannda olduu, bunu yapanlara kar her türlü yaptrmn uygulanaca bilgisi vermitir. Anne ve bebeinin sosyoekonomik açdan da desteklenmesi karar alnmtr. Anne, yaplan görümelerde, l Müdürlüümüze bal Kadn Konuk Evinde kalmas yönündeki talebi reddederek kendi ailesinin yanna dönmek istemitir. Bu konuda da her türlü yardm salanmtr. Bu arada, adli ve güvenlik açsndan da gerekli yaptrmlar uygulanm, kadna bu iddeti yapanlar gözaltna alnp tutuklanmtr. çalma, Sosyal Hizmetler ve Aile l Müdürlüümüzün avukatna gerekli talimat verilmi, davaya bizzat müdahil olunmas salanmtr. Bundan sonra da annemiz ve bebeinin ihtiyaç duyaca her türlü destein yannda psikososyal destek de salanacaktr.

Malazgirt ilçesine bal Akaln köyünde yaayan Salih ve Türkan Knin, 27 Temmuzda hamile gelinleri Halise Kyi darbettii iddia edilmi, kaynpeder ile kaynvalide jandarma ekiplerince gözaltna alnm, sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanmt.

Ana Sayfaya Git