Kadın film festivali!

23. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali'nin 7 Mayıs'taki açılışında ödül alacak isimler belli oldu.

Haberler 28.04.2020 - 00:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Uçan Süpürge Vakf üyelerince düzenlenen basn toplants, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgn nedeniyle internet ortamndan çevrim içi yaynla gerçekletirildi.

Festivalin onursal bakan sinema sanatçs Türkan oray, yaynlanan görüntülü açklamasnda, Bugünler sadece salgnn canmz yakt zamanlar olarak deil, dayanmann da büyüdüü günler olarak hatrlanacak. ifadesini kulland.

oray, 7-14 Mays arasnda gerçekletirilecek 23. Uçan Süpürge Uluslararas Kadn Filmleri Festivalinin de internet ortamnda düzenleneceini belirterek, 23 yldr hayatmz zenginletiren Uçan Süpürge Festivali, bu dayanmaya kendi rengini katacak. Zorunluluktan ortaya çkan uzaktan festival fikri, aslnda güzel bir olanaa açld çünkü perde bu kez sadece Ankarada deil, tüm Türkiyede açlacak ve hatta tüm dünyada. diye konutu.

orayn ardndan konuan vakfn yönetim kurulu üyelerinden Sündüz Haar, bu yl düzenlecek festivalin temasn doa olarak belirlediklerini ancak dünya genelindeki salgn hastalk sebebiyle temay evdekaldk olarak deitirdiklerini ifade etti.

Vakfn Genel Koordinatörü Nuray Türkmen de çevrim içi gerçekletirilecek festivalin dünyann her yerindeki filmseverlerle buluacan dile getirdi. Türkmen, festival boyunca 31 ülkeden 76 film gösterimi yaplacan, ayrca film yönetmenleriyle söyleiler ve film okumalar gerçekletirileceini anlatt.

ÖDÜL ALACAK SMLER BELL OLDU

Uçan Süpürge Vakf Yönetim Kurulu üyelerinden Elif Topkaya Sevinç, festivalin kadnlar yartrmak için deil, kadnlarn sinema alanndaki hakkn teslim etmek ve bu alanda görünürlüklerini arttrmak için düzenlendiini vurgulad.

Sevinç, daha sonra ödül alan isimleri açklad.

Buna göre, Genç Cad Ödülüne Cemre Ebüzziya layk görüldü.

Bilge Olgaç Ödülü ise 3 isme verildi. Bu kiiler senarist ve yönetmen Handan pekçi, yapmc Sevil Demirci ile yazar ve yönetmen Il Özgentürk oldu.

Vakfn Onur Ödülü ise ahika Tekand ile Nebahat çehreye verilecek.

Ana Sayfaya Git