Kadın merkezi açıldı

Merkez Yenişehir Belediyesi tarafından, "Hz. Hatice Kadın Meslek ve Eğitim Merkezi" açılış yapıldı.

Haberler 27.12.2017 - 09:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Yeniehir Belediyesi tarafndan Hz. Hatice Kadn Meslek ve Eitim Merkezi açld.

Diyarbakrn Yeniehir ilçesinde Hz. Hatice Kadn Meslek ve Eitim Merkezi açl töreni yapld. Merkezin önünde yaplan açl törenine Yeniehir Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Serdar Kartal, Vali Yardmcs Tuba Koal, AK Parti MKYK üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin Ylmaz ile, AK PArti Kadn Kollar Bakan Mukaddes Evsen, partililer ve vatandalar katld.

Hz. HATCE KADIN MERKEZ

Açl kurdelesini kesmeden önce açklamalarda bulunan Kartal, konumasna etkinlie katlanlar selamlayarak balad. Kartal, Bunlar daha balangç, bunlarn devamn en güzel ekilde getireceiz. Buras bizim ablalarmza, teyzelerimize, baclarmza layk gördüümüz bir yer deil. Bundan çok çok daha iyilerine layklar. Burada 150-200 kiiyle balayan bu etkinlik önümüzdeki ay ehitlik Mahallesinde açacamz Rabiatül Adeviyye Kültür ve Sanat Merkezi ile bayanlarmz için doruk noktasna ulaacak. Yine bunlarn dnda kadnlarmza ve çocuklarmza yönelik belediyemizin çok ciddi faaliyetleri olacak. Cumhurbakanmzn iradesiyle bizler buraya geldik ve Cumhurbakanmzn da bayanlara, kadnlara yönelik çok ciddi çalmalar yapmamz yönünde bizlere telkinleri oluyor.

DEVLETN MKANLARINI SUNMAK

Bizler de biz vatandalarn en hassas yönünü tekil eden annelerimizi, baclarmz, bizim saduyumuzu tekil eden siz deerli ailelerimizi en güzel ekilde sizlere hizmet etmek için belediyenin, kaymakamln, devletin bütün imkanlarn emrinize, yolunuza sereceiz inallah. Biz buradan hareketle bin kiilik kzlar için hafzlk kursu yaptracaz. Yine kzlar için orta öretim yurtlar planlyoruz. çocuklarmz için anneleriyle birlikte eitim alabilecekleri yüzün üzerinde anaokulu snflar açacaz. 4 tane ADEM için Bakanlk ile görütüm. Bunlardan bir tanesinin bütçesini çktnda buraya vereceiz. 300 bin liralk bir bütçeyle burada daha fazla bayana hitap edebileceiz. Bunun dnda 3 tane daha açacaz. Bunlar sayesinde bütün mahallelerimize ulam olacaz. Bugüne kadar kendilerine çok görülen hizmetleri onlarla buluturacaz dedi.

Açklamann ardndan Diyarbakr Sosyal Kalknma ve Gelitirme Dernei Bakan Kadriye Esra Aygün tarafndan Kaymakam Kartala katklarndan dolay plaket takdim edildi.

Ana Sayfaya Git