Kadın tespih ustası, yeni kadın ustalar yetiştirecek

Türkiye'nin 4 kadın tespih ustasından biri olarak Diyarbakır’da hizmet veren Taha Enuştekin, kadın tespih ustası sayısını arttırmak için kurs açmaya karar verdi.

Haberler 30.11.2017 - 08:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrl 26 yandaki Taha Enutekin, Türkiyede tespih imalat yapan 4 kadndan biri. 6 yl önce balad tespih iinde kendi imalathanesini açarak erkeklerin tahtn sallamay baaran Enutekin, kadn tespih ustas saysn arttrmak için kollar svad. Enutekin, destek verilmesi durumunda sadece kadnlarn yararlanaca tespiçilik kursu açarak kadnlarn da en az erkekler kadar bu sektörde olmasn salayacak.

YEN USTALAR YETTRECEK

Yapaca çalma ile ilgili bilgi veren Enutekin, tespih imalatnda kadnlarn gücünün daha çok olmas için gecesini gündüzüne kattn söyledi. Enutekin, Ben Türkiyedeki 4 kadn tespih ustasndan biriyim. Artk bunu dier kadnlara da yaymann zamannn geldiini düünüyorum. Bu nedenle sadece kadnlarn gelebilecei tespihçilik kursu açmay düünüyorum. Destek verilmesi durumunda bu kurs sayesinde birçok kadn eve mahkum olmaktan kurtulup, benim gibi kendi i yerlerini açarak istihdama da katk sunabilecek dedi.

Ana Sayfaya Git