Kadın zabıtaların Virüs denetimleri

Belediyenin görevli 13 kadın zabıta, koronavirüse yönelik alınan önlemler kapsamında toplu taşıma, taksi, şehir içi minibüsleri ile yolcu taşımacılığı yapılan araçlarda denetim yaptı.

Haberler 02.12.2020 - 09:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye genelinde artan koronavirüs vakalar nedeniyle geçen hafta balatlan kstlamalarla beraber Diyarbakrda da denetimler artrld. Salgnn önlenmesi amacyla kent genelinde sk tedbirler devam ederken Büyükehir Belediyesi Zabta Daire Bakanl bünyesindeki Trafik ube Müdürlüünde görevli 13 kadn zabta, denetimlerini sürdürüyor. Merkez ilçelerde bulunan ana cadde ve trafiin youn olduu noktalar bata olmak üzere otobüsler, ehir içi minibüsler, ticari taksiler, ehirler aras otobüsler ve ilçe minibüslerine yönelik olarak kadn zabtalar maske, mesafe, hijyen konusunda uygulamalar yapyor ve uyarlarda bulunuyor. Bu kapsamda ekipler, günlük olarak 3 vardiya eklinde 2 çekici araç ve 4 mobil otomobille her gün 500 araç denetimi yapyor.

13 KADIN PERSONELLE UYGULAMALAR SÜRÜYOR

Büyükehir Belediyesi Trafik ube Müdürlüü zabta amiri Hayrettin Mutlu, çileri Bakanlnn genelgesiyle koronavirüs salgnna kar uygulamalarnn devam ettiini söyledi. Mutlu, Bu süreçte kadn ve çocuklara yönelik olarak daha çok sknt yaadndan dolay 13 kadn personelle toplu tamaya yönelik uygulamalarmz devam ediyor. Yaptmz çalmalar da maske, sosyal mesafe ve dezenfektan kullanmna yönelik. Hayat Eve Sar (HES) kodu sknt olan toplu tama araçlarna denetimlerimiz sürüyor. Bunun dnda sadece ehir içi minibüsler deil özel halk otobüsleri, ticari taksiler ve ilçe minibüslerine yönelik genel olarak uygulamalar devam ediyor. 13 kadn personelle ehrin farkl noktalarnda uygulamalar sürüyor dedi.

Zabta memuru Saadet Arslan, denetimler srasnda kadn ve çocuklarla çok rahat bir ekilde diyalog kurduklarn ifade ederek, Araçlar kontrol ediyoruz. Maske, dezenfektan ve sosyal mesafe konusunda denetimlerimiz devam ediyor. Kadn ve çocuklarla çok rahat diyaloglar kurabiliyoruz. Bizi gördüklerinde daha rahat oluyorlar. Uyarlarmz daha çok dikkate alnyor. Bu ekilde çalmalarmz devam ediyor diye konutu.

Ana Sayfaya Git