Kadına mesleki eğitim

Diyarbakır İş Kadınları Derneği tarafından "İstihdam Garantili Konfeksiyon Personeli Yetiştirme Projesi" kapsamında kadınlara yönelik mesleki eğitim programı açıldı.

Haberler 23.01.2018 - 08:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Kadnlar Dernei (DKAD) ve KUR ortakl Sosyal Destekleme Program (SODES) stihdam Garantili Konfeksiyon Personeli Yetitirme Projesi kapsamnda kadnlara yönelik mesleki eitim programnn açld belirtildi.

Diyarbakr Kadnlar Dernei Bakan Reyhan Aktar, stihdam Garantili Konfeksiyon Personeli Yetitirme Projesi kapsamnda bilgilendirmelerde bulundu. Aktar, Bizler 2004 ylndan buna Diyarbakrda kurulmu en eski i kadnlar örgütü olarak, kadnlarn meslek hayatna kazandrlmas i dünyas içerisindeki kadnlarn güçlendirilmesi yönünde çalmalarda bulunduk. Bu çalmalar içerisinde kimi zaman meslek edindirme çalmalar ve panellerimiz oldu. dedi.

MESLEK ETM

Kadnlarn i dünyasna kazandrlmasna yönelik mesleki eitim program açtklarn belirten Aktar, Açm olduumuz bu mesleki eitim program Vali tarafndan onaylanm, SODES kapsamnda 20 kadnmz tekstil alannda konfeksiyonda nitelikli olarak yetitirmeye yöneliktir. KUR ortakl bir projedir. KURun bu alanda bizlere 20 kadnn yetitirilmesi yönünde bir ortakl olmutur. Bu çalmayla 20 kadn esas alan bir balangç çalmasdr. Burada 20 genç kzmz mesleki anlamda, konfeksiyonda gerek giriimcilik eitimi alaraktan bu ileri kendi yapabilmeleri yönünde önlerinin açabilmek, gerekse de Diyarbakrda son dönemde tekstil alannda ilerleyen yeni açlan fabrikalarda da kalifiye personel olarak çalmalarn salayabilmektir. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git